Vizesiz Gidebileceğiniz En Yakın ve Cazip Ülkelerin Listesi

Eşsiz tarihi güzellikleri ve muhteşem doğalarıyla görülmeye değer ülkelerde harika bir tatil fırsatı yakalamanın tam zamanı!

Birbirinden güzel ülkeleri keşfetmeye hazır olun. Vizesiz Turlar ile benzersiz şehirleri görme imkanını kaçırmayın!

İsterseniz uzun soluklu isterseniz kısa süreli tatil fırsatlarından erken rezervasyon imkanıyla yararlanın. Uzun zamandır ertelediğiniz bir tatil planınız varsa sunduğumuz birbirinden avantajlı turları mutlaka incelemelisiniz. Seyahatinizi vize derdi olmadan planlayın, huzurlu ve keyifli bir yolculuğun tadını çıkarın. Güney Amerika’nın renkli ülkelerinden Uzakdoğu’nun egzotik şehirlerine vize derdi olmadan yolculuk yapabilirsiniz. Ancak bu yazımda sizler için vizesiz gezilebilecek en yakın ve cazip ülkeleri sıralamaya çalıştım. Umarım yapmış olduğum liste harika bir tatil planı yapmanızda yardımcı olur.

İlk sırada sıra dışı tarihiyle ilgi çekici ve görülmeye değer Balkan Turları’na yer vermek istedim. Çünkü Balkanlar’ın birbirinden değerli ülkeleri görme fırsatıyla benzersiz bir tatil imkanı.

1-Balkanlar

Sırbistan-Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelerin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme zamanı!

Barok ve Art Deco mimarinin en güzel örneklerini görebileceğiniz Sırbistan’ın başkenti Belgrad aynı zamanda ünlü bilim adamı Nikola Tesla’nın doğduğu yer. Dolayısıyla şehirde en çok ilgi çeken yerlerden biri Nikola Tesla Müzesi’dir. Muhakkak görmenizi öneririm. Sırbistan’ın komşusu Karadağ ise pek fazla bilinmemektedir. Ancak Karadağ şehirlerinden Budva’yı belki duymuş olabilirsiniz. Çünkü Budva, Balkanlar söz konusu olduğunda en ideal tatil merkezlerinden biridir. Budva, muhteşem plajları ve eşsiz deniziyle tatilcilerin en çok ziyaret ettiği Karadağ şehri olma özelliği taşıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kosova birbirinden sevimli şehirleriyle dikkat çekici bir başka Balkan ülkesidir. Yaz kış ayırt etmeksizin sıkça tercih edilen ülkelerden biri olan Arnavutluk ise görülmeye değer pek çok şehri içinde barındırmaktadır. Bu şehirlerden biri olan Berat’ta yer alan evlerin Safranbolu evlerine olan benzerliği dikkat çekicidir. Turistler tarafından ilgi çekici bir başka ülke de Bosna Hersek’tir. Ülke Ortaçağ’ın mistik havasını taşımasının yanı sıra Osmanlı döneminden kalma eserlerle de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle şehir merkezinde yer alan Baş Çarşı görülmeye değer yerlerdendir. Türklerin yoğunlukta olduğu ülkelerden biri olan Bulgaristan birbirinden güzel park ve bahçeleriyle ziyaretçilerine benzersiz manzaralar sunmaktadır. Yaz kış her dönem görülebilecek yerlerden biri olan Bulgaristan’ı görmeden Balkanlara gitmiş sayılmazsınız. Ortaçağ döneminden kalma yapılarıyla dikkat çeken ve Avrupa’nın en güzel göllerinden birine ev sahipliği yapan Makedonya görülmeye değer bir başka ülkedir. Dilerseniz Ohrid Gölü kıyısında muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Makedonya Turları ile tarihin ve doğanın keyfini çıkarmaya hazır olun!

2-Ukrayna

Vizesiz gezilebilecek en güzel ülkelerden biri olan Ukrayna’da görülebilecek pek çok güzel şehir bulunuyor. Tatil planı yapmadan önce Ukrayna Turları’nı mutlaka incelemelisiniz. Ukrayna’nın başkenti Kiev yemyeşil doğası ve zarif mimarisiyle eşsiz şehirlerden biri. Şehrin meydanında bulunan yeşil renkteki Aziz Sofya Katedrali özellikle görülmesi gereken yerlerden biri. Kiev, en ekonomik başkentlerden biri olduğu için birbirinden güzel caddelerinde alışveriş yapabilir ve şık kafelerinde zaman geçirebilirsiniz. Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden biri olan Lviv ise incelikli tarihi yapılarıyla dikkat çekici bir yer. Polonya sınırına yakınlığı nedeniyle Gotik mimariden Barok mimariye kadar pek çok dönemin eserlerini şehri gezerken keşfetme imkanı bulacaksınız. Ukrayna’nın liman kenti olan Odessa merdivenleri, yeraltı şehri ve birbirinden eşsiz kiliseleriyle görülmeye değer bir başka kent. Özellikle şehrin renkli caddesi Deribasovskaya görülmeye değerdir. Barındırdığı bilim enstitüleri, müze ve kütüphaneleriyle en önemli Ukrayna şehirlerinden biri olan Kharkov aynı zamanda neo-klasik dönemin önemli eserlerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Ukrayna vizesiz görülebilecek en önemli ve güzel ülkelerden biridir. Günümüze kadar korunmuş tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle benzersiz şehirleri içinde barındıran ender ülkelerden biridir. Başta başkent Kiev olmak üzere Ukrayna’nın huzur verici kentlerini görmenizi tavsiye ederim.

3- Rusya

Türkler tarafından ziyaretçi akınına uğrayan bir başka ülke de Rusya’dır. Rusya, renkli gece hayatı, birbirinden eşsiz tarihi yapıları ve yemyeşil parklarıyla görülmeye değer ülkelerdendir. Başkent Moskova, Aziz Vasil Katedrali ve Kremlin Sarayı’na ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en önemli tiyatrolarından biri olan Bolşoy Tiyatrosu’nu barındıran başkentte sanata ne denli önem verildiğini her yerde görmek mümkündür. Devlet Tarih Müzesi ve Puşkin Müzesi gibi Avrupa’nın ender güzellikteki müzelerine ev sahipliği yapan Moskova, Rusya’nın en güzel şehirlerinden biridir. Şehirde büyük bir alışveriş merkezi olan GUM ya da Arbat Caddesi’nde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Rusya’da görülmesi gereken yerlerden biri olan St.Petersburg dünya üzerindeki en güzel saraylara ev sahipliği yapmaktadır. Peterhof Sarayı başta olmak üzere birbirinden güzel bu sarayları mutlaka görmelisiniz. Ünlü Rus yazarlardan Dostoyevski’nin bir dönem yaşadığı ve daha sonra müzeye çevrilen apartmana da uğramayı ihmal etmeyin. Rusya Turları ile benzersiz bir tatil keyfini yakalayın, eğlenceye geç kalmayın!

Balkanların tarihi şehirlerine, Ukrayna’nın zarif tarihi yapılarına ve Rusya’nın eşi benzeri olmayan saraylarına hayran olacaksınız. Hem ekonomik hem de vize derdi olmadan görülebilecek olan bu ülkeleri keşfederken tatilinizin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: