Keyifle Gezebileceğiniz Vize İstemeyen Balkan Ülkeleri

Türkiye’de her yıl tatil yapan yerli turistlerimiz zamanla yurtdışını da görmek istemekte ve tatillerini burada yapmayı tercih etmektedir.

Haliyle, yurtdışı olduğundan dolayı vize ve pasaport problemiyle karşılaşan yerli turistlerimiz için alternatif tatil noktaları da devletler arası anlaşmalarla sağlanmıştır. Örneğin, vizesiz turlar olarak adlandırabileceğimiz bir çok turda pasaport şart olup vize istenmemektedir. Bu nedenle, devletler arası turist geliş gidişinde vize şartı ortadan kaldırılmakta ve turizm desteklenmektedir.

Vizesiz turlar kapsamında en keyiflisi olan Balkan turları sizleri neşeli kültürü ve keyifli sokaklarına davet edecektir. Yeşil doğası ve samimi halkıyla sizi kucaklayacan ve yöresel lezzetleriyle de damaklarınızı şenlendirecek olan Balkan turlarında asla vize talep edilmemektedir. Bu nedenle pasaportunuz olup da vizenizin olmadığı gidebileceğiniz bu ülkelerde sizi ne gibi güzellikler bekliyor gelin daha yakından bakalım.

1-Makedonya

Avrupa’nın kültürünü kendine has bir şekilde yorumlayan Makedonya Sırbistan ve Arnavutluk gibi renkli komşularıyla sınırlarını çizmiştir. Vizesiz gidilebilecek ülkeler kapsamında da en çok tercih edilen bölge olan Makedonya haliyle bayanlarının güzelliği ile de bilinmektedir. Osmanlı Devletine sultan olan ve padişahlar doğuran Makedonya hanımları görülmeye değer.  
Bu coğrafya içinde bulunan Üsküp, Ohrid ve Manastır şehirleri mutlaka görülmesi gereken şehirler arasındadır. Osmanlı’nın 542 sene egemen olduğu bu topraklarda eskiye dair birçok ize rastlayacaksınız. Müzelerden kalıntılara kadar tarihimize yapacağınız gezintilerden oldukça memnun kalacağınıza eminiz.

Makedonya turları sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

2-Sırbistan

Tuna ve Sava nehirlerini barındıran Belgrad’ın başkentlik ettiği Sırbistan yemyeşil doğası ve gölleriyle ün kazanmıştır. Klasik bir Avrupa şehri olan Belgrad Zagreb, Sofya, Saraybosna, Bükreş gibi rahip şehirlerini de geride bırakmaktadır. 
Balkan turuna başladığınızda harika bir başlangıç noktası olacak olan Sırbistan çok renkli bir gece hayatına da sahiptir. Bar’dan bistroya, cluplardan diskolara kadar farklı eğlence kategorilerini sizlere sunan Sırbistan’da sabahlar olmayacak! Sakinliği veya yüksek enerjili gece hayatını sevenlerin buluştuğu bir nokta olması da bölgenin elbette çok yönlülüğünü göstermektedir.
Yemyeşil doğasından bahsettiğimiz Sırbistan’da ana bölge sayılabilecek Niş şehrini ve Golija Ulusal Parkı’nı mutlaka görmenizi de ayrıca tavsiye ederiz.
 

3-Bosna Hersek

Adeta bir anka kuşu gibi acılarını silip yeni bir başlangıç yapan Bosna Hersek, hüzünlü tarihiyle hepinizin kalbine dokunacaktır. Avrupa’nın Kudüs’ü olarak Saraybosna, Bosna’nın başkenti olmakla birlikte yeniden toparlanıp sevenleri için kültürel eser ve güzelliklerini kaldığı yerden biriktirmeye devam ediyor. 
Bu coğrafyada göreceğiniz en güzel manzaralardan birisi de zamanında Müslüman, Hristiyan ve Museviler bir arada yaşadıkları için Katolik kiliseleri, cami ve sinagog yan yana konumlanmıştır. Bu tabloya samimi bir halkta dahil olunca ortaya çok renkli görüntüler çıkmaktadır. Burada görmeniz gereken belki de hemen her gezginden sıkça adını duyduğunuz Mostar Köprüsü. Anlatıldığı kadar muazzam olduğuna gittiğinizde canlı bir şekilde şahit olacaksınız.

4-Karadağ

Karadağ turu kapsamında ilk önce filmlere konu olan gece hayatıyla ünlü Budva karşınıza çıkacak fakat Karadağ coğrafyasında çok daha fazla güzelliğin bulunduğunu çok zaman geçmeden anlayacaksınız. Görülmeye değer plajlarıyla ünlü olan bölge Balkanlarda en çok turist çeken bölgelerden biri konumundadır.

5-Arnavutluk

İtalya ve Osmanlı’nın izlerini barındıran iki apayrı medeniyete ev sahipliği yapmış, Balkanların samimiyetini de içine katarak karşınıza çıkmış bir ülkedir Arnavutluk. Uzun kumsalları size güvenli ve oldukça ucuz bir tatilin kapısını aralayacak ve Türkiye’ye dönmek istemeyeceksiniz eminiz! 
Lezzetleriyle sizlere kucak açan Arnavutluk’ta Türk mutfağını kolayca bulabilecek hatta Türkçe konuşan bir çok esnaflara şahit olacaksınız.


 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: