Zürih’de Gezilecek Yerler Listesi

Lokomotif şehir olarak bilinen Zürih, canlı yapısı ve modern yaşam şartlarıyla dikkat çekerken bölgeyi gezmek için gelen turistlere de birçok farklı gezi deneyimi yaşatmaktadır.

İsviçre turları, bambaşka bir coğrafyada farklı kültür ve tarihe tanıklık etmenizi sağlarken İsviçre’nin en bilindik ve popülaritesi yüksek şehri olan Zürih’de yapacağınız gezi bölgenin kültürel zenginliğini rahatça görmenizi sağlayacak şehirlerarasında başta gelmektedir. 

Gelişmiş yaşam standartları dendiği zaman Zürih akla ilk gelen şehirlerin başında gelen bir coğrafyaya sahip olsa da bölgeyi bu kadar ünlü yapan yaşam standartları dışında el değmemiş tarihi dokusu ve doğası olmaktadır. Oldukça rahat bir yolculuk sonucunda ulaşacağınız şehir size bambaşka sokaklar, yollar ve yapılar görmenizi sağlayacaktır. Bizde gezinize katkı sağlamak adına gezi rehberinize yardımcı olmak isteyip sonucunda aşağıda başlıklandırdığımız bölgeleri sizlere daha yakından tanıtacağız.

  • Lindenhof

Limmat Nehri eteklerinde bulunan Lindenhof tarihi bir merkezdir. Türkçe’ye çevrildiğinde Ihlamur Ağacı Bahçesi anlamına gelen bölge kusursuz bir manzara ile turistlere en güzel yüzünü göstermektedir. Tarihi açıdan da önem arz eden bölgede akşam üstü tepeden şehri koyu bir gölge altında izlemeniz mümkün olacaktır.

  • Fraumünster Kilisesi

Roma mimarisinin en kusursuz yansıtıldığı yapıları görmek isterseniz mutlaka Frauminster Kilisesi’ni gezi notlarınız arasına eklemelisiniz. İsviçre sınırları içinde en önemli tarihi yapılardan biri olarak turistlerin karşısına çıkan kilise üzerinde vitray detayları bulunmaktadır ve buda şehrin havasına daha da otantik bir hal katmaktadır. Münsterhof Meydanı içinde bulunan yapı geziniz boyunca göreceğiniz en mükemmel tarihi yapılar arasında yerini alacaktır.

  • Grossmünster(Great Minster)

Protestan kilisesi olarak faaliyet gösteren Grossmünster, Türkçede Büyük Manastır anlamına gelmektedir. Charlemange tarafından inşa edilmiş olan yapı, 187 basamak sonucunda kaleye varacağınız şekilde tasarlanmıştır. Romanesk izleri üzerinde barındıran kilise bulunduğu cadde üzerinde kendini direkt olarak belli etmektedir.

  • Bahnhofstrasse

Dünya çapında ünlenmiş ve ismini duyurmuş olan mağazaları ziyaret edip yeni sezon modelleri hakkında bilgi edinmek isterseniz Bahnhofstrasse Caddesi tam size göre! Zürih içerisinde en lüks ve pahalı bölge olan caddede Apple store, Bvlgari, Chanel ve Cartier gibi markaların mağazalarını bulabileceksiniz. Zevkinize uygun şekilde muazzam bir alışveriş yapacağınız bölgeden sevdiklerinize de küçük hediyelikler satın alabilirsiniz.

  • Kunsthaus Zürich

Ortaçağ’dan başlayarak yakın tarihe kadar gelmiş olan birbirinden farklı eseri merak ediyor ve tarihin izlerini incelemeyi arzuluyorsanız Kunsthaus Zürich gezmeniz gereken bölgeler arasında olmalıdır. Tramvay yolculuğu ile ulaşabileceğiniz müzeyi yakından gördüğünüzde kendinizi ihtişamına kaptıracaksınız.

  • St. Peterskirche

Temeli 8nci yüzyılın tarihine dayanan St. Peterskirche, Zürih’te yer alan en eski ve köklü kiliselerdendir. Çan kulesi Gotik tarzın izlerini yansıtırken içinde bulunan ihtişamlı saat de ünlenmesinde etkili olmuştur. Avrupa çapında en büyük ve eşsiz saati bulunduran eseri mutlaka listenizde bulundurmalısınız.

  • İsviçre Ulusal Müzesi

Museumstrasse bölgesinde bulunan müze İsviçre geleneklerini tamamen tanıtan parçaları içermektedir. Oldukça geniş bir koleksiyonu ziyaretçilerinin beğenisine sunan müzede antropoloji bölümü de oldukça dikkat çekmektedir. Gustav Gull adlı mimar müze içerisini tasarlamış ve çevresindeki sıra dışı görüntüsüyle de oldukça dikkat çekmektedir.

  • Uetliberg

Zürih Kantonu bölgesinde yer alan tepe kusursuz şehrin tamamını muazzam bir ışık ve gökyüzü altında izlemek isteyen gezginlerin listesinde mutlaka olması gereken bir noktadır. Tunç devri içerisinde askerlerin savunması amacıyla kullanılan bölge mükemmel coğrafyası ile bugün tüm gezginlerine kucak açmaktadır. Mükemmel şekilde görsel tablo gibi karşınıza çıkacak olan Uetliberg Zürih anılarınızın en güzel karelerini oluşturmanızı sağlayacaktır.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: