İtalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

İtalya’ya gittiğinizde gezebileceğiniz yerler nereler bilmek ister misiniz? Bu yazımızda İtalya turları hakkında bilgiler vereceğiz.

Avrupa turları arasında en çok dikkatleri üzerine çeken İtalya turları olmuştur. Bilindiği üzere İtalya yemekleri, şarabı ve modasıyla ünlü olan ülkelerin başında geliyor. Ancak yalnız bununla değil inancın ve de sanatın ülkesi olarak da bilinmektedir. İtalya’nın her noktası farklı kültür ve tarih fışkırıyor diyebiliriz keşfetmek ve de elenmek istiyorsanız güzel bir tercih olabilir. İtalya’da gidebileceğiniz birbirinden güzel yerler var örneğin Roma turlarını ele alabiliriz. İtalya’nın başkenti Roma bugün sanattan tutunda pek çok konuya da ev sahipliği yapan bir şehir. Yurtdışı turları arasında hizmet veren pek çok firma var ve bu firmalar arasında da birçoğunun size keyifli bir zaman geçirebileceğini söyleyebilirim.

SORRENTO

Sorrento’nun limon ağaçlarının cenneti diyebileceğimiz bir yer. Dolayısıyla şehre geldiğinizde kendinizi limon kokuları arasında dolaşırken bulabileceksiniz. Bu şekilde bölgeyi dolaşmak size daha büyük keyif verecek. Hatta bu limon ağaçlarının altında yemek yemek size daha lezzetli gelebilecektir. Üstelik bu sayede ruhunuzun da daha dinçleşmiş olduğunu görebileceksiniz. Sorrento İtalya’ da en renkli ve popüler olan bölgelerinden olarak bilinmekle birlikte keyif alacağınız bir yerdir. Burayı merkez olarak ele aldığınızda civar adaları ve kasabaları da günü birlik olarak daha rahat gezebilirsiniz. En güzel adalara 30 dakika kadar bir uzaklıktadır.

VENEDİK

Venedik kelimesini duyduğunuzda ilk olarak aklınıza kanalların geldiğini tahmin edebiliyorum. Türkiye’ de özellikle Eskişehir’de yapılan porsuk çayının bu kanalları andırdığı bilinmekte dolayısıyla buraya geldiğiniz de Eskişehir’ e de gitmek isteyeceğinizi söyleyebilirim. Venedik masalsı bir kasaba ve her köşede farklı bir güzellik var. Sokakları adeta kitaplardan çıkmış gibi meydanları ise oldukça büyük. Venedik denilince ilk akla gelen bunlar olsa da aslında tarih sanat ve de romantizm yüklü bir şehir tanımlamasını yapmak doğru olacaktır. Kanallar içerisinde gondol sefasını yaptığınız da değişik bir güzellik yaşamış olacak ve bunu hayatınız boyunca unutmayacaksınız. Venedik’in simgesi olarak San Marco Meydanı bilinmekte dolayısıyla burasının günün her saatinde canlı olduğunu söyleyebiliriz. Venedik’ e geldiğiniz de Murano adasına giderek cam ustalarını da seyredebilirsiniz. Birbirinden ilginç cam objelerin yapılışını görmek sizi keyiflendirecektir. Hatta sevdiğiniz insanlara hediyeliğini de buradan alabilirsiniz.

MİLANO

Milano denilince moda, moda denilince de Milano akıllara gelmektedir. Fakat bir diğer özelliği ise otomotiv sektörünün başkenti olmasıdır. Milano Almanya ve Viyana’yı andıran bir şehir özellikle mimari tarzı ve de kültürüne bakarsanız İtalya’dan biraz daha ayrılmış olduğunu görebilirsiniz. Şehrin genel yapısına bakarsanız adeta aristokrat bir yapı hakim. Hristiyan dünyasında katedrallerin önemini bilmeyen yoktur. Duamo Di Milano’da güvercinleriyle ünlü olmuş Hristiyanların üçüncü buluşma noktası olan bir katedral. Buranın yapımı ise tam beş yüz yıl boyunca devam etmiş bugün şehirde önemli bir sembol olarak da bilinmekte. Bu yüzden de Milano’ya geldiğinizde bu katedrali görmeden gitmemelisiniz.

COMO GÖLÜ

Bir gölden beklentinizin sakinlik, dinginlik ve mavilik olduğunu düşünecek olursak Como gölü kesinlikle bunu size yaşatabiliyor. Gölün etrafına baktığınızda ise yemyeşil bir görüntü sizi bekliyor. Akdeniz’i bu gölde rahatça yaşayabiliyorsunuz. Como gölü aristokrat aileler tarafından gözde bir lokasyon merkezi olarak kabul edilmiştir bu nedenle de gittiğinizde içiniz ısınacaktır.

FLORONSA

Çoğu insan Floransa’yı gerçek İtalya olarak anlatır. Burası ciddi bir açık hava heykel müzesi olarak bilinir. İnsanın aklını neredeyse başından alabilecek büyüklükte ve yüzlerce tarihi yapılar mevcuttur. Floransa Rönesans devriminin canlı bir kanıtı olarak bilinir. Burayı bir kez gördüğünüze ikinci kez gitmek isteyeceğinizi söyleyebilirim.

PİENZA

Dünyanın en karakteristik bölgesi olarak bilinmektedir. Pienza’ da güneş bal rengi ışıklar saçar ve unutulmaz bir görüntüyü elde edersiniz. Pienza uçsuz bucaksız bağlara sahip burada yeşilin her tonunu görebilmeniz mümkün. Pienza bir kartpostal görünümdedir.

CAPRİ

Capri adası kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Akdeniz’de birbirinden güzel villaları görmek istiyorsanız ve ünlü kayalıklar ve mağaraları seyretmek istiyorsanız kesinlikle görmeniz gerekiyor. Adanın sokakları ışıl ışıl ve oldukça zarif. Buradayken kendinizi bir hikâyenin içerisindeymiş gibi hissediyorsunuz.

ROMA

Roma için insanlar tarihin yazıldığı yer tanımlamasını kullanıyor. Burada sokakları gezerken her bastığını yerden bir tarih fışkıracağını unutmamalısınız. Modern hayatın buradan doğmuş olduğunu biliyoruz bu yüzden de tarih ve modernizm Roma’da saklı denilebilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi İtalya’da neresi gezilmemesi gereken bir yer diye bahsedeceğimiz hiçbir yer bulamadık. Gittiğiniz her yerde güzellikleri ve farklılıkları yaşayabilirsiniz. Avrupa’da acaba nereye gidebilirim diye soranlardansanız İtalya size bahsetmem gereken ilk öncü ülkelerden bir tanesi. İster yazın ister kışın hangi mevsimde giderseniz gidin farklı bir tat alabiliyorsunuz. Bu yüzden de tercihinizi farklı zamanlardan yana kullanabilirsiniz. İnsan gezdiği sürece kendisini özgür hissedecektir ancak bazı ülkeler ve şehirler vardır ki orası kendinizi içinde bulunduğunuz andan itibaren özgür hissetmenize yetecek güce sahiptir. İşte İtalya’nın şehirleri de bu anlamda size kendinizi özgür hissettirebilecektir.

Siz öncelikli olarak gitmek istediğiniz bir tur paketi belirlemeniz ve sonrasında da bütçenizi ayırmanız yeterli olacaktır. ondan sonra gönlünüzce bir tatil planlaması yapabilir ve dünyanın en güzel noktalarını da keyiflice gezebilirsiniz. Roma turları sayfamızda ŞehriKeyif’in sizler için seçtiği en uygun turları bulabilirsiniz.

 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: