Milano’da Gezilecek Yerler Ve Yemek Yenilecek Yerler Listesi

Doğası, denizi, sahip olduğu tarihi güzellikleri ve kültürü ile ziyaretçilerini hayran bırakan İtalya her sene sayısız turiste ev sahipliği yapıyor.

Uçaklı İtalya turları içerisinde seçebileceğiniz Milano turları modanın kalbinin attığı yerde tarihi ve doyulmaz doğası ile sizleri karşılayacaktır. Milano dendiği zaman herkesin aklına ilk olarak uzun süre konuşulan moda haftaları ve en ünlü markaların mağazaları gelmektedir. Ancak Milano tüm bunların yanında uzun uzun konuşulması ve gezilmesi gereken bir tarihi coğrafyaya da sahiptir. Oldukça geniş bir kültürel hazineye sahip olan İtalya’nın ikinci en büyük şehri olma özelliğini taşıyan Milano’da gezerken öncesinde mutlaka bir rehber oluşturmalı ve farklı kültürlerin lezzetli yemeklerini tatmak için yemek yenecek yerlerin listesine ufak bir göz gezdirmelisiniz. Sizler için her iki konu hakkında da hazırladığımız konu başlıklarında rotanızı daha kolay oluşturacak olup gezi bölgeleri konusunda daha detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

Milano’da Gezilecek Yerler

  • Duomo di Milano

Milano katedrali, dünya üzerinde yer alan en büyük katedraller arasında 4ncü sırada yerini almaktadır. Oldukça geniş bir alanı kaplayan yapının mimarisi de tarihi ve 6 yüzyıl süren inşası kadar görkemli bir duruş sergilemektedir.

  • Galleria Vittorio Emanuele II

İlk İtalya Kralı’nın adı verilen yapı içerisinde birçok şık ve ünlü mağaza, restoran ve çeşitli küçük yapılar görmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca bu yapı dünyadaki bilinen en eski alışveriş bölgesi arasında bilinmektedir. Göz alıcı mimarisi mağazalarda gezerken kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmenizi sağlayacaktır.

  • Sforzesco Şatosu

15. yüzyılda oluşturulmuş olan mükemmel şatonun belirli bir kısmı Resim Galerisi, Antik Çağ Sanatları Müzesi ve Müzik Aletleri Müzesi olarak faaliyet göstermektedir. Şato içerisinde müze bölümlerinin dışında kalan alanları ücretsiz bir şekilde ziyaret etmeniz mümkün olacaktır.

  • Santa Maria delle Grazie Kilisesi

Milano’nun kalbinde yer alan kilise, herkesin bildiği da Vinci’nin ‘’Son Yemek’’ adlı freksini içerisinde barındırmaktadır. Bu sebepten neredeyse tüm turistler tarafından rağbet görmekte olup her dönem ilgi akınına uğramaktadır.

  • La Scala Opera Evi

İtalya sınırları içerisinde yer alan en büyük opera binası unvanına sahip olan La Scala, tüm yıl tarifi zor dinlemesi aşırı zevkli dinleti ve çeşitli temsillere ev sahipliği yapmaktadır.

Milano’da Yemek Yenecek Yerler Listesi

  • Luini’de Panzerotti

Milano içinde en mükemmel hamur işlerini mutfağında harmanlayan Luini, içi dolgulu bir çok pişi türündeki kendilerine has menüleri gün içerisinde ziyaretçilerine sunmaktadır. 

  • Risotto alla Milanese

Geleneksel İtalya lezzetlerini Milano’da denemek isterseniz akşam yemekleri için Risotto alla Milanese oldukça ideal bir restoran tercihi olacaktır. Safran seven gezginler pirinç, safran ve beyaz şarabı bir arada sunan restoran içerisinde mükemmel lezzetlerin tadına bakmış olacaklardır.

  • La Cantina di Manuela 

İtalya lezzetlerinden bir diğeri olan panelenmiş tavuk yemek isterseniz mutlaka önerdiğimiz restoranı lezzet listenize eklemelisiniz. Paneli tavuk dışında tiramisu ve dana yanağı da mutlaka şarap eşliğinde denemelisiniz.

  • Da Vic Ristorante Guerrini

Milano sınırları içerisinde en bilinen ve kalite konusunda başta gelen restoranlardan olan Ristorante Guerrini, hem eşsiz et yemeklerine hem de güler yüzlü bir ekibe sahiptir. Rezervasyon yaptırarak yemek yiyebileceğiniz bir restoran yapısı taşırken, istediğiniz şarap için öncesinde tadım yaparak da en sevdiğiniz şarabi akşam boyu yudumlayabilirsiniz.

  • Ristorante Ratana

Milano’ya gelip Risotto yemeden dönmek istemiyorsanız Ristorante Ratana tam size uygun bir mekan olacaktır. Safranlısı ve ıspanaklısı müşteriler tarafından en çok tercih edilen lezzetleri olurken şarap seçimi hakkında bilginiz yoksa asla tedirgin olmadan seçimi direk garsonların uzmanlığına bırakabilirsiniz. Risotto dışında diğer çeşitleri de oldukça şık ve lezzetli şekilde sunulmaktadır.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: