İtalya’da Gezilecek Yerler

Gerek tarihi ve kültürel zenginlikleri gerek doğal güzellikleri ile rüya gibi bir yolculuğa çıkabileceğiniz İtalya size tüm imkanlarını sunuyor.

İtalya turları kapsamında gezeceğiniz pek çok yer var. Farklı ülkelere gitmek farklı kültürlere şahit olmak her insanın isteyebileceği bir şey dolayısıyla İtalya bu konuda insanların akın ettikleri bir yerdir. Roma turları ise İtalya’ya gitmeyi isteyenlerin en büyük tercihlerinin başında gelmiştir.İyi bir gezi hayal edenler için aşağıda İtalya’ya gittiğiniz de mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında bilgi vermek istedik.Tur ile İtalya’ya gitmek istemeyenler için aslında gezilmesi zor bir ülke çünkü o kadar çok tarih fışkırıyor ki birini gezerken diğerlerini kaçırma ihtimaliniz oldukça yüksel.

HANGİ TARİHTE GİTMELİSİNİZ?

İtalya’ya gitmek isteyenlerin tercih etmesi gereken en güzel mevsim Nisan ve Mayıs ayları. Tabi ki bu aylarda yağmur riski var ancak temmuz ve ağustos aylarında ülkenin hamam gibi olduğunu ve de turist sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Yazın tam ortasında İtalya’da sıcaklık adeta 40 dereceleri buluyor bu da sizin gittiğiniz şehirde ya da otobüs içerisinde rahat etmemenize neden oluyor.

İtalya denildiğinde akla ilk olarak Venedik festivali geliyor eğer bu festivali merak ediyorsanız Ağustosun sonunda başlıyor ve Eylül başına kadar devam ediyor. Festival içerisinde birçok ünlüyü bulmanız mümkün. Venedik festivalinin özelliği ise insanların maskeli bir şekilde festivale katılması. İyi bir İtalya turu için seçeneğinizin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz ancak bunun için aylar öncesinden internet üzerinde bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

 

İTALYA TURUNDA YANINIZA NELER ALMALISINIZ?

  • Gideceğiniz mevsime göre değişebilir ancak güneş kremi, güneş gözlüğü ve şapka

  • Belirttiğimiz gibi Nisan veya Mayıs ayında gidecekseniz bavulunuzun bir köşesine şemsiye koymalısınız.

  • Bazı yerlerde ekstra tur seçeneği devreye giriyor ve kredi kartının geçmediği yerler var bunun için yanınızda biraz Euro bulundurmalısınız.

  • Ayakkabı seçerken topuklulardan uzak kalmalısınız. Çünkü ben topukluyla da her yeri gezerim derseniz ayaklarınıza işkence etmiş olursunuz. Unutmamalısınız ki gideceğiniz çok yer var.

  • Sırt çantasını mutlaka yanınıza alın çünkü geziniz sırasında eşyalarınızı rahatlıkla taşıyabilmeniz için sırt çantası faydalı olacak.

  • Temmuz veya Ağustos ayında gidiyorsanız yanınıza mutlaka bir su almanız gerekiyor. Aksi takdirde sıcakta susuzluktan bayılabilirsiniz.

İtalya geziniz sırasında sokaklarda ve meydanlarda karşınıza çok sayıda çeşme çıkabilir. Bu çeşmelerden istediğiniz kadar su içebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yanınıza su aldığınız da suyunuz bitse bile bu çeşmelerden suyunuzu rahatça doldurabilirsiniz. Belki de su nedir ki bunun içinde yanımızda şişe mi gezdireceğiz dediğinizi duyar gibiyim ancak bir suyun 30 cent’e satıldığını görünce size pahalı gelebilecek.

İtalya’da görmeniz gereken yerlerden birisi de Vatikan ancak buraya geldiğiniz de dikkat etmeniz gereken kıyafetiniz çünkü Vatikan’ a girerken kıyafet kısıtlılığı var. Omuzlarınızı ve dizlerinizi kapacağınız bir kıyafetinizin yanınızda olması gerekiyor.

 

İtalya Yemekleri

İtalya’ya gittiğinizde yemek seçeneğinizin biraz kısıtlı olduğunu bilmelisiniz. Özellikle Pizza, Makarna, Tiramisu ve sebze çorbası dışında fazla yemek seçeneğiniz yok. Diğer yemeklerde de domuz eti olduğundan dolayı çok fazla yemek bulma ihtimaliniz olmuyor.

İtalya’nın Akdeniz ülkesi olduğunu bilmeyen yoktur. Tarihi dokusu ve sokaklarıyla yurt dışı gezginleri için ideal bir yer. İtalya denildiğinde akla gelen konulardan birisi de sanat oluyor. Bugün şehirlerin her yerinde hatta mekanlarda modaya dair pek çok etkiyi görebiliyorsunuz.

Aşağıda güzel bir İtalya turu için tercih edebileceğiniz organizasyonlar mevcut. Biz bu organizasyonlardan bazıları hakkında sizlere bilgi verelim istedik ancak detaylar hakkında bilgi sahibi olabilmek istiyorsanız sitemizden inceleyebilirsiniz.

İTALYA TURLARI

TÜRK HAVAYOLLARI İLE YILBAŞI DÖNEMİ 3 GECE 4 GÜN ROMA TURU

Yeni bir yıl yaklaşıyor ve insanlar artık yılbaşı turlarına akın etmiş durumda. THY’nin bu turu ile 3 gece 4 gün boyunca Roma’da farklı bir tatil alternatifi yaşıyorsunuz. Turun kalkış programı 30 Aralık 2017. Turu satın aldığınız da rezervasyon işlemlerini başlatmanız gerekiyor ve ödediğiniz ücretlerin içerisinde gidiş dönüş bileti mevcut. Kahvaltı bazında konaklama yapıyorsunuz ve ücrete havalimanı, otel transferleri mevcut, Roma’ya indiğinizde panoramik bir şehir turu gerçekleştiriyorsunuz. Tura vize ücreti dahil değil istenirse seyahat sigortası da yaptırılabiliyor.

ATLASJET HAVAYOLLARI İLE YILBAŞI ÖZEL 3 GECE 4 GÜN İTALYA VE İSVİÇRE GÖLLERİ TURU

Yeni yıla yaklaşırken bir tur seçeneği de Atlasjet ile İtalya- İsviçre gölleri turu. İtalya turunda grup kahvaltılarının farklı bir salonda olduğunu söyleyebiliriz. İtalya’ da turistlerden şehir vergisi alınıyor bu nedenle otele geldiğiniz de bu vergiyi ödemek durumundasınız tur seçenekleri içerisinde Triple oda konaklaması var ve burada 3. Yatak diğer yataklara göre daha küçük olabiliyor.

İtalya’nın en kalabalık şehirlerinden olan Roma’ da toplam 4 milyon kişi yaşıyor. Şehir 2800 yıllık bir geçmişe sahip Roma 7 tepe üzerine kurulmuş bir şehir bu yüzden de şehrin neredeyse pek çok noktasından seyir manzaralarını görebiliyorsunuz. 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: