Phuket’de Gezilecek Yerler Listesi

Beyaz kumsalı, büyüleyici doğası, turkuaz denizi, bitmeyen gece hayatı ve ihtişamlı tapınakları ile herkesi cezbeden yerdir Phuket...

Yurtdışı turları kapsamında seçeceğiniz Phuket turu bambaşka bir dünyanın kapısını aralamanızı sağlayacak. Çok farklı ve tropikal bir coğrafyada olan Pkuhet’in Andaman denizi kıyısına konumlanması da mükemmel bir kum ve denize sahip olmasını sağlıyor. Son yıllarda özellikle balayı listelerinde başta olan ada doğal güzelliğinin yanında daha önce görmediğiniz meyvelerin tadına bakmanızı da sağlayacak. 

Birbirinden kusursuz kültürel bölgelerini gezerken zaman o kadar hızlı akacak ki tatilinizin bitmesini asla isteyeceksiniz. Gittiğinizde adanın her güzelliğini görüp nimetlerinden faydalanmak için önceden belirleyeceğiniz rota hakkında fikir almak isterseniz de en güzel öneriler yazının devamındaki başlıklarda saklı. Hadi beraber göz atalım!

1-Maya Bay(Phi Phi Adaları)

Eğlence hayatının oldukça renkli olduğu, geceleri zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız, çok farklı bir kültürde değişik lezzetler tadacağınız bir coğrafyada olacaksınız. Vizesiz gidilen ülkelerden biri olan Tayland’ın göz bebeği Phuket’te hafızalardan silinmeyecek yeni yerler keşfederken ilk durağınız Phi Phi Adaları olmalı. Adanın en turistik yerlerinden olmasının yanı sıra pitoresk manzarasını da bünyesinde barındırıyor ve muhteşem doğa güzelliğiyle ünlenerek 2000 yapımı ‘The Beach’ filminde en güzel sahnelerin çekildiği bölge olarak karşınıza çıkıyor. 

2-Patong Plajı

Phuket geziniz için liste oluştururken başa eklemeniz gereken yerlerden birisi Patong Plajıdır.  Jet-ski ve dalış gibi sporları kolaylıkla ve keyifli gerçekleştireceğiniz alanda sınırsız eğlenceyi de beraberinde yaşayacaksınız. Uzun plajı içerisinde barındırdığı restoran, cafe ve barlarla balayı yada dostlarla gittiğiniz tatilinizde mükemmel zamanlar geçireceksiniz.

3-Karon Plajı

Canlı kalabalıkların buluştuğu ve çok farklı toplumların tatil için tercih ettiği Phuket’te yer alan Karon Plajı diğer bölgelere nazaran daha sakin bir ortam sunuyor. Aile tatili yapacak misafirlerin daha sık tercih ettiği bu alanda birbirinden lüks otel ve restoranlara da rahatlıkla ulaşacaksınız. Bembeyaz kumsalın üzerinde gezinirken leziz kokteyller yudumlamaya kim hayır diyebilir ki?

4-Big Buddha

Ada’nın semboli haline gelen Big buddha modern sanat örneklerinden birisi. Kültürel faaliyetleri arttırmak amacıyla yapılan bu heykel amacına ulaşmış gözüküyor çünkü merak edeni oldukça fazla. Kusursuz manzarayla modern kültürü birleştirmek isterseniz rotanız Big Buddha olmalı!

5-Wat Chalong Tapınağı

Budist tapınağı olan Wat Chalong, iç dizaynı ve mimarisiyle büyüleyici atmosferin içinde olmanızı sağlayacak. Hele ki farklı dinlerin kültürünü merak ediyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz. Phuket’te bulunan 29 tapınağın en görkemlisi olma ünvanını başarıyla taşıyan Wat Chalong, ücretsiz girişleriyle ince ayrıntıları yakından izleme fırsatı sunuyor. 

6-Phuket Town

Ada’nın kalbi neresi diye soracak olursanız kesinlikle Phuket Town! Tapınak, müze ve mağazaları içinde barındıran bu bölge dostlarınıza hediyeler almak içinde mükemmel bir alan niteliğinde. Yerli halkın turistlere kucak açtığı ve birbirinden lezzetli sokak lezzetlerini veya mükemmel ana yemekleri tatmanız için muazzam bir nokta. Eski binalarda eşsiz zamanlar geçirmenin keyfi tatilinizden sonra da uzun uzun konuşulacak cinsten.

7-Phuket Fantasea

Fuarlardan çeşitli yemeklerin sergilendiği mükemmel restoranlara kadar birçok güzelliğin bulunduğu Phuket Fantasea, tamamen festival havasında gerçekleşiyor ve ilüzyon gösterileri, eğitimli fillerin şovlarıyla daha da renkleniyor. Tay yemeklerinin tadına bakıp muazzam vakit geçireceğiniz bu bölgeye uğramanız tavsiyelerimizin en üstünde yer alıyor.

8-Phuket Akvaryumu

Mavinin her tonunu birbirinden çeşitli balıklarla sergileyen Phuket Akvaryumu Panwa burnu sonunda yer alıyor. Çocuklarınız için oldukça eğitici ve keyifli olacak akvaryumda yetişkinlerde bir o kadar eğleniyor ve daha önce duymadıkları balık türlerini keşfe çıkıyor. Buraya kadar gelmişken akvaryumu görmeden dönmemelisiniz.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: