Ukrayna'nın 3 Güzel Şehri

Geniş yüz ölçümüne sahip Ukrayna, yedi adet UNESCO mirasına ev sahipliği yapmaktadır. Bu anlamda gerek kültürel zenginliğe gerekse de doğl güzellikleri bünyesinde barındırması sayesinde binlerce turisti cezbetmektedir.

Ukrayna'nın 3 Güzel Şehri

Ukrayna turu denildiğinde ilk akla gelen ismin Kiev olduğunu biliyoruz. Çünkü burası gerek giden insanların anlatımı gerekse hızlı olması nedeniyle en fazla ilgi gören şehirlerinden bir tanesi olarak bilinmiştir. Bizde bu yazımızda buradan yola çıkarak Ukrayna’da gezebileceğiniz harika yerlere değinmek istedik. Yazımıza Kiev’le başlayalım.

Ukrayna-Kiev 

Ukrayna’nın başkenti Kiev’dir. Bu anlamda Kiev turları dünyanın pek çok noktasından düzenlenmiş olduğu gibi ülkemizden de düzenleniyor. Vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden birisi olması ülkemizden Kiev’  e gidişleri de artırmıştır. Kiev için söyleyebileceğimiz tek bir şey var şehirlerin içerisinde parklar olabilir ancak parkın içinde bir şehri ilk kez görebileceksiniz.  Goethe bu cümleyi söylemiş ancak söylediğini de hak etmiş bir şehir görünümünde. Ukrayna’ya gittiğiniz de belki de en güzel gezi yeri olarak burayı görebileceksiniz. Şehrin en güzel özelliği yürüyerek kendinizi şehrin akışına bırakabiliyor olmanız. Şehirdeki ucuz restoranlar ve lezzetli yemekleriyle ilginizi çekebilecek güzellikte. Gece hayatını ise mutlaka görmeniz gerekiyor. Mekânların tamamına yakını görmeniz gerekiyor diyebilirim. Yaz tatili planlıyorsanız planlamanız içerisinde Ukrayna ve Kiev’i mutlaka tercih etmelisiniz.  

Ukrayna’ya direk uçuşlar var bu nedenle de gidiş yolculuğu size bir eziyet gibi gelmiyor. Biletinizi alarak ya da bir tur firmasını tercih ederek gidebilirsiniz.  Burada size belirtmek istediğim bir konu var Ukrayna denildiği zaman ister istemez ön yargılı olabiliyorsunuz ama bunu bir kenara bırakmalısınız çünkü şehri tanıyabilmeniz için bu önemli.  Dikkatli olun şehre aşık olabilirsiniz. Sessizliği tercih ediyorsanız ideal olabilir çünkü şehrin içerisinde huzur var. Eğlence hayatı oldukça hızlı ve çılgın eğlenceler istiyorsanız bulabilirsiniz. Güzel bir şehir ve kimliğinizi alarak gidebiliyorsunuz. Ukrayna’nın tercih edilmesinin diğer bir nedeni de buranın ülkemizden neredeyse % 30 oranında daha ucuz olması.  Ukrayna hakkında televizyonda genelde gece hayatını görüyorsunuz ancak bir de şu şekilde bakarsanız daha iyi olacak. Nehir kenarında güzel bir şehir ve siz bu şehirde güzel bir tatil yapıyorsunuz. 
 

Ukrayna-Kharkov

Ukrayna denilince Kiev dedik ancak Kiev denildiğinde de Ukrayna’nın ikinci büyük şehri olan Kharkov akıllara geliyor. Kharkov’u farklı yapan konu özgürlük meydanı Avrupa’da en büyük 6.meydan olma özelliğini taşıyor. Kharkov turları sizin için iyi bir gezi alanı olabilri. Şehrin büyük bir bölümü 2.dünya savaşında harap edilmiş ve sonrasında da yeniden yapılmıştır. Bu şehre vizesiz gidebiliyor olmanız sizi rahat ve özgür bir seyahat imkanı sağlıyor.  Kharkov turlarını genelde öğrenciler tercih ediyor. Bu anlamda da çıktığınız turda birçok üniversite öğrencisini görebiliyorsunuz. Bunun diğer nedeni ise şehirde çok fazla üniversite olmasıdır. Birçok ülkeden gençler Kharkov’ a okumak için geliyorlar. Eğitim sistemine baktığımız da ise öğrencilerin neden bu kadar çok tercih ettiğini anlayabiliyorsunuz.  Kharkov eğitimin merkezinin olmasının yanı sıra aynı zamanda endüstri ve kültür merkezi olarak da biliniyor. Ukrayna turlarından herhangi birine çıktığınızda hangi şehre giderseniz gidin mutlaka keyifli bir yurt dışı deneyimi yaşamış olursunuz.  Kharkov’ a gittiğinizde söylediğimiz gibi özgürlük meydanını gezmeniz gerekiyor. shevchenko parkı burada bulunuyor ve parkın içinde de hayvanat bahçesi var hayvanlar gezilmeye değer çünkü eğlenceli bir yer. Üstelik parkın içerisinde yunus gösterilerine de şahit olabiliyorsunuz. Vizesiz yurtdışı turları arasında Ukrayna gerçekten de güzel ve iyi zaman geçirilebilecek bir yer.

Ukrayna – Lvıv

Lvıv Ukrayna’nın önde gelen şehirlerinden bir tanesidir. Lvıv’de çok sayıda yüksekokul ve üniversite bulunuyor. Bu anlamda da sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Tarihi bir şehir güzelliği ile de insanın içini ısıtıyor diyebiliriz. Şehrin içerisinde tiyatro ve opera binaları var. Burası için 2. Dünya savaşında en az etkilenmiş bir şehir demek doğru olacak. Bu nedenle de güzelliğini kendi içerisinde korumuş. Şehrin içerisinde sayısız tarihi bina ve konut var ve bu güzelliklerde daima koruma altında tutuluyor. 

Lviv’i farklı yapan bir durumda pek çok ünlü isme sahip olması. Buraya geldiğinizde pek çok heykel görebiliyorsunuz ama size önerim Aslan Asker Şveyk’in de heykelini ziyaret etmeniz. Lvıv gece hayatına baktığımızda ise öğrenci nüfusunun fazla olmasından dolayı bir hayli hareketli. Dolayısıyla buradayken kendinizi gündüz sanatın içerisinde gece ise eğlence hayatının tam ortasında hissedebiliyorsunuz. 
Lviv sanatın yanı sıra mimariye de önem vermiş olan bir şehir. Dolayısıyla şehirde gezerken ilgi çekici yapılar görebiliyorsunuz.

Ukrayna ve gidilecek birbirinden güzel şehirler. Gece hayatı olsun gündüz hayatı olsun her zaman birbirinden farklı ve renkli görüntülere sahne olabiliyor. Şehirlerin büyük bir bölümü aynı güzellikleriyle muhafaza edilmiş. Ülkede sayısız kafe ve restoran bulunuyor. Daima canlılık güzellik ve tarihi bir doku görmek istiyorsanız ülkemizden tercih edebileceğiniz güzel bir Ukrayna turu ile amacınıza çok güzel bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Bu yaz farklı bir tatil yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ancak kışında gidebileceğim güzel bir yer olsun istiyorsanız Ukrayna sizin için doğru terci olabilecektir. Sitemiz üzerinden tercih edebileceğiniz birbirinden güzel ve kaliteli turlar mevcut bu turlarda ayrıntılar geniş bir şekilde değerlendirilmiş durumda ve aklınıza yatabilecek bir tercih için seçim yapabilirsiniz.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: