Tarihe Bir Yolculuk Yapmak İçin Uzakdoğu Turları

Egzotik kültürü ve The Land of Smiles, yani güler yüzlü insanlar ülkesidir Tayland ve dört yüzden fazla Budist tapınağı, çarpıcı güzellikteki doğası ve dünyaca ünlü Tay masajı ile Tayland, Melekler Şehri olarak bilinir.

Tarihin merkezi Uzakdoğu’yu hiç yakından gördünüz mü? Ya da o toprakları merak ediyorsanız Uzakdoğu turları sizin için güzel bir seçenek olabilecektir. Son dönemde insanların artık şehirlerarası turlardan ziyade yurtdışı turlarına daha fazla ilgi duyduklarını görebiliyoruz. Bunun en büyük nedeni ise bu turların daha uygun seçenekler sunabiliyor olması. Uzakdoğu için çok şey söylenebilir örneğin insanlık tarihine başlangıç ve tanıklı ediyor olması bu nedenle de tarihin bu eşsiz topraklarını mutlaka görmeniz gerekiyor. Fakat tarihin güzelliklerini saklıyor dediğimizde geleceğin dünyasına da tanıklık etmiyor değil. Kendi ellerinizle bu geçmişe dokunduğunuzda kendinizi daha farklı hissedebileceksiniz. Uzakdoğu seçenekleri arasında en fazla tercih edilen turlara baktığımız da Bangkok turlarını ve Pattaya turları görebilmeniz mümkün ancak son dönemde Phuket turları da büyük bir ilgi görüyor desek doğru olacaktır.

Biz size bu turlar hakkında bilgi vermekten ziyade Uzakdoğu hakkında genel bir bilgilendirme yapmak istedik çünkü gezip görmeniz gereken bu coğrafyanın öneminin daha net bir şekilde anlaşılır olması gerekiyor. Örneğin üç büyük dinin en önemli şehri olan Kudüs’ün değerini anlatmakla başlayabiliriz. Kudüs uğruna çok savaşlar verilmiş ve halen de verilmeye devam eden bir şehir. Her din için önemli olarak kabul edilen bu toprakları görmez size manevi açıdan daha mutlu edecektir. Kudüs sonrasında Fenike uygarlığının izlerinin taşındığı Beyrut’u geziyor olmak size keyif verecektir. Hatta bugün arap yarım adasının yükselen yıldızı olarak bilinen Dubai kış mevsiminde tatil yapabileceğiniz en güzel yerlerin başında geliyor. Bu kutsal olarak bilinen toprakları dolaştığınızda hem manevi olarak keyif alacaksınız hem de ekonomik açıdan size daha uygun gelecektir.

Bangkok

Bangkok Tayland’ın başkenti şehrin en büyük özelliği ise Tayland halkının isim olarak Krung Thep olarak kullanması ve bu isminde dünyanın en uzun isme sahip olan başkenti olmasıdır. Şehirde bozuk paralar üzerinde tapınakların resimleri yer alıyor. Bu bir anlamda şehri ziyaret ederken size kolaylık sağlayacaktır. Şehirde bulunan tapınakları bir gününüzü ayırarak gezebiliyorsunuz. Bankok dünyanın da en sıcak şehirlerinden birisi olarak bilinmektedir. Yıl boyunca ele aldığımızda ülkedeki sıcaklık ortalaması 28 derecenin altına düşmez. Bu nedenle kış mevsiminde gidebilmeniz için ideal bir şehir olarak Tayland’ı seçebilirsiniz. Özellikle Mart ve Mayıs aylarında 34 derece sıcakta gezmek güzel olacaktır. Bangkok’u filmlerden de tanıyor olabilirsiniz. Bangkok filmleri ve kültür etkinlikleri başlamadan önce kralın marşı çalınır. Tayland marşı her gün sabah ve akşam saatlerinde iki kez açık alanlarda okunmakta ve marşı duyan halkında ayağa kalkmak gibi bir zorunluluğu var. Bangkok’ ta eskiden düzenlenmiş ve bugün birçok ülkede komik olarak bilinen bazı yasalar vardır. Örneğin halkın iç çamaşırı giymeden sokağa çıkması yasaklanmıştır. Ya da çıplak göğüsle araç kullanmayı söyleyebiliriz.

Pattaya

Tayland denildiğinde akla ilk olarak Bangkok gelmiş olsa da gece hayatı denildiğinde ilk akla gelen yer Pattaya olmuştur. Pattaya eskiden bu yana gece hayatının yoğun olduğu bir yer olarak bilinir ancak son dönemlerde özellikle sanayileşme konusunda da büyük adımlar atmıştır. Bu nedenle de denize girmek istiyorsanız merkezden uzak durmalısınız. Denize girmek istediğinizde daha temiz ve güzel adalar bulabileceğinizi bilmelisiniz. Pattaya’da gece hayatı özellikle erkekler için eğlenceli zamanlar geçilebilecek bir yer. Genelde bekar erkek grupları Tayland’ a geldikleri zaman bu şehre uğramadan ve Pattaya kızlarını görmeden gitmezler. Bu arada size önerim burada herhangi bir bara ya da cafeye girdiğiniz zaman yanınıza kadınları çağırmadan önce fiyatlar konusunda bilgi edinmeniz. Çünkü yapacağınız ya da izleyeceğiniz bir şovun size maddi anlamda geri dönüşü pahalı olabilecektir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi denize girmek istediğiniz zaman gitmek istediğiniz adalara sürat tekneleri ve botlar seferler düzenliyor yaklaşık 25 dakika gibi bir sürede güzel bir adaya gidebiliyorsunuz. Burada bir tavsiye isterseniz Mercan adasını önerebilirim. Tekne ve botların seferleri sabah 07:00’ de başlıyor ve akşam 18:30’da sona eriyor bunu unutmayın sonra dönüş için sıkıntı çekebilirsiniz. Su sporlarıyla uğraşıyorsanız ada da keyifli etkinliklere katılabilirsiniz. Adalar konusunda ilginç bir özellik soyunma, tuvalet ve duş aynı ortamda ancak duş ücretsiz içeriye girdiğinizde çıkarken görevliye ne yaptığınızı söylemek durumundasınız.

Phuket

Tayland’ a geldiğinizde son olarak gitmeniz gereken yerlerden birisi olan Phuket konusunda biraz değerlendirme yapalım. Burası denize girebilmeniz için ideal bir ada ve karaya yalnızca küçük bir köprü ile bağlanmış durumda. Adada doğal güzellikler ve sualtı zenginliği dolu. Gece hayatının hareketli olması turistlerin bu adayı daha fazla tercih etmesine olanak sağlıyor. Phuket 2004 yılında meydana gelen Tsunami’den ciddi anlamda etkilenmişti ancak bugün geçtiğimiz 13 sene sonunda bu felaketten neredeyse hiçbir iz kalmamış durumda. Phuket’in bir anlamda Bodrum’ a benziyor olması buraya geldiğinizde de içinizin ısınmasına neden olacaktır. Değişik zevkteki insanlara ev sahipliği yapabiliyor. Sakin ve huzurlu olan plajları sayesinde kafanıza göre bir tatil yapacağınızdan eminiz.

Tatil denildiğinde her seçeneği değerlendirmek önemli ancak bu bahsettiğimiz turlar size aradığınız her türlü imkanı sunabilecek düzeyde. Uzakdoğu bugün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir coğrafya olsa da önemini hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Uzak Doğu'nun büyülü atmosferini kendi objektifinizden çekeceğiniz muhteşem resim ve videolarla ölümsüzleştirebilir ve sonrasında sosyal medyada dostlarınızla paylaşabilir, belki de bir projeksiyon perdesi üzerinde etkileyici sunumlar yapabilirsiniz.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: