Sicilya ve Malta’da Gezilecek Yerler Listesi

Malta dünyanın en enteresan adalarından biri olarak bilinir. Burası için tanımlama yaparken Şövalyelerin adası olarak tanımlama yapılabilir.

Malta turuna çıkmadan önce birazcık araştırma yaparsanız buranın gezilecek yerler noktasında da oldukça zengin olduğunu görebilirsiniz. Özellikle yaz tatillerinde ailenizle birlikte gidebileceğiniz ender yerlerden birisi. Malta’ya ülkemizden gitmek istediğiniz de sabah erken saatleri tercih ederseniz sizin için daha iyi olacaktır çünkü uçağa bindiğinizde uyuyabilir ve uçağın inişe geçmesiyle birlikte de dinlenerek uyanabilirsiniz. Bunu tercih etmenizin bir diğer nedeni de gün kaybı yaşamazsınız. Sicilya turu bugün dünyanın pek çok ülkesinden tercih edilen rotalar arasında yer alıyor. Bu nedenle de Avrupa turu imkanı sunan firmalar bu konu üzerine titizlikle duruyor. 

Malta’ya indiğinizde sizi küçük bir havalimanı karşılıyor valizlerinizi alıp otobüse binmeniz arasındaki zaman farkı da bu nedenle kısa olacaktır. yazın ortasında giderseniz havanın aşırı sıcak olduğunu görebilirsiniz. Eğer ki havalimanından şehrin ortasına inmeyi düşünürseniz bu durumda 1 saatlik bir otobüs yolculuğu süreniz olacak. Bu bir anlamda güzel çünkü aynı zamanda otobüsle çevreyi de incelemiş ve görmüş oluyorsunuz.

Malta Sicilya adasının güneyinde yer alıyor. Burası için bir tanımlama yapacak olursak 7000 yıllık açık hava müzesi demek yerinde olacaktır. Malta’daki konutlara baktığınız zaman anı renkte binaları görüyorsunuz sarımsı ya da beyaz. Dikkatleri ise balkon ve cumbalar çekiyor çünkü hepsinin karakteristik bir özellikleri var. 18 YY. da kadınların sokağı seyretmelerinin önüne geçilmesi için bu şekilde cumbalar ve balkonlar yapılmış.  Bir anlamda Osmanlı usulünden yola çıkılmış diyebiliriz. Bu cumbaları sokak boyunca görebiliyorsunuz. Cumbalar renk, renk boyanmış olduğundan dolayı da farklı bir görüntü oluşturuyorlar. 
 

Eğitim yönünden Malta;
Malta denildiğinde dikkatler bir anda eğitim sistemi üzerine çevrilebiliyor. Bugün ülkemizden yabancı dil eğitimi için bu ülkeyi tercih edenlerin sayısı oldukça fazla bunun nedeni ise ülkedeki sosyal yaşam standartlarının Amerika ya da İngiltere’ye göre daha uygun olması. Ama eğitim sistemi İngiltere’den esinlenmiş olduğu için eğitim kalitesinin de neredeyse aynı olduğunu söylemek mümkün. Ülkede resmi dil İngilizce ve Maltaca. Ama nüfusun geneline baktığımız da İngilizce konuşanların sayısının çok daha fazla olduğunu görebiliyoruz. 

Son dönem dünyada eğitim sistemine baktığımız da özellikle de İngiltere’nin pahalı oluşu genç kesiminde kariyerleri için bu ülkeyi ziyaret ettiklerini bize gösteriyor. Dolayısıyla burada şu şekilde bir anlamda çıkarabiliriz. Turistik olarak her mevsim zengin bir kalabalığa sahip. Bu da farklı ülkelerden gelen öğrencilere kapıların açılmasından dolayı kültür farklılıklarını da ortaya koymuş.

Nüfus yönünden Malta;
Malta küçük bir ada nüfusu ise 350 bin civarında. Ada da 365 kilise ve katedral bulunuyor. Bu da halkın % 98’lik bölümünün Katolik olduğunu bize gösteriyor. Ülkenin sosyal hayatına bakarsanız bu ülkede boşanmak ve de kürtaj yaptırmak yasak. Ada 1964 yılında özgürlüğüne kavuşmuş. 1974 yılında ise cumhuriyet ilan edilmiş. Malta küçük bir ada olmasına karşın bir AB üyesi olmayı da başarmış durumda. Avrupa Birliğine alınma tarihi ise 1 Mayıs 2004.

Malta’ da Gezilecek Yerler

  • VALLETTA 
  • GRAND MASTER’S PALACE 
  • CASA ROCCA PİCCOLA 
  • ST. JOHN KATEDRALİ 
  • ELMO KALESİ 
  • MDİNA 

Malta’ya geldiğiniz zaman gezip görmeniz noktasında 6 güzel yerin ismini belirttik ancak bununla yetinmek istemezseniz ada da gidebileceğiniz çok sayıda yerin olduğunu söyleyebiliriz. İster eğitim amaçlı gidin isterseniz turistik bir gezi kesinlikle Malta hayatınızda bir kez olsa bile görmeniz gereken bir yer.
 

 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: