İskandinavya’da Gezilecek Yerler Serisi: Danimarka

Gerek ince kumlu sahillerini görebileceğiniz gerekse mimari görselliğe doyup masalsı doğa olaylarını izleyebileceğiniz İskandinavya ülkelerine hayran olacaksınız.

Vikingler’in torunları tarafından kuşatılan Danimarka İskandinavya turu içerisinde gezilebilecek gözde ülkelerin başında gelmektedir. İnce kumlu sahilleri ve denize mesafesi 1 saati geçmeyen bölgeleriyle modern yapısı da oldukça göz doldurmaktadır. Şu sıralar modern yaşam tarzı oluşturmaya yoğunlaşan Danimarka müzeleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir. 

Bu coğrafyayı keşfetmeye geldiğinizde gözleriniz okuduğunuz Andersen’ki ülkeyi görmeye odaklanacaktır. Baltık ve Kuzey Denizi ile çevrelenen bir coğrafya olma özelliğini de yıllardır korumaktadır. Sınırlarını İsveç, Norveç ve Almanya çizen Danimarka en yeşil ülke olma imkanına da sahiptir. Çocuklar içinde ayrı bir önemi olan bölgede legolend de yer almaktadır.

Dünyanın en büyük Noel Baba etkinliğine ev sahipliği yapan ülke de tropikal köpek balıklarıyla gezintiye çıkmanızda mümkün olacaktır. Bizlerde  Danimarka turlarından herhangi birini seçeceklerin bölgede gezmesi gereken yerleri listeler halinde derledik. Umarız gezi rotanızda bizimde desteğimiz olur.. 

1-Frederiksborg Sarayı

Gölün tam ortasına konumlanmış ve Milli Tarih Müzesini içinde barındıran bir yapıdır Frederiksborg Sarayı. Önceleri Danimarka Kralı’nın konutu olarak işlev görmüş sonrasındaysa müze halini almış olan Frederiksborg Sarayı’nda Danimarka’nın kültürel tarihine yakından şahit olacaksınız. Arkeoloji ve tarihi kalıntıları sevenleri kendine aşık edecek doğal kalıntılara sahip olan Frederiksborg Sarayı’na erken saatlerde gitmenizi mutlaka öneririz. Dünya’nın her noktasından ilgi çeken Frederiksborg Sarayı’na sabah 10:00 sonrası gidebilirsiniz. Özetle, İçeride göreceğiniz birçok sanat eserinden mest olacağınızı düşünüyoruz. Muazzam bir saray için görkemli bahçe detayı da eksik edilmemiş tabii ki.

2-Oresund Köprüsü

Malmö ile Kopenhag arasında kurulan köprü tam olarak mühendislik harikası ünvanına sahip olmaktadır. İsveç’i görmek isteyenler bu köprüyü kullanacak, havayolunu tercih edenler ise köprünün mükemmelliğini havadan göreceklerdir. Türkiye’deki köprülere benzer bir köprü olan Oresund Köprü’sünün civarlarındaki restoranlara sevdiğinizle birlikte gidebilir, romantik bir balayı yemeğinizi buradaki mekanlarda yiyebilirsiniz. Sizlere menü çeşitliliği ile hizmet verecek onlarca restoranda mutlaka kırmızı şarapları denemenizi öneriyor, ördek temalı yemeklerini mutlaka tavsiye ediyoruz.

3-Vikingeskibsmuseet

Bu bölgeyi oluşturan tarihe tanıklık eden Viking Gemi Müzesi’ni görmeden İskandinavya tatilinizi asla sonlandırmamalısınız. Dünya gemicilik tarihinin başında gelen Vikinglerin gemileri nasıl yaptığını görmek size farklı bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Filmlere dahi konu olan bu Viking Gemi Müzesi’ne çocuklarınız bayılacak, eminiz! Ayrıca çocuklarınızla gittiğiniz tatilde onlara yönelik de bir gezinti olan Viking Gemi Müzesi çocuklarınızın hayal dünyasını besleyecek ve denize olan ilgilerini arttıracaktır. Filmlerde gördüğünüz bir çok gemiyi Viking Gemi Müzesi’nde görmeniz de cabası olacak!

4-Skagen Sahili

Bu bölgede ışık ve güneş oldukça farklı görünmektedir hatta çoğu ressam ilk resimlerinde bu bölgeden ilham almıştır. Geniş sahil şeridine sahip olunan bir ülkede deniz ve kumu bir arada görmek isterseniz burası tercihiniz olacaktır. Yaz tatillerinizde değerlendirebileceğiniz Skagen Sahili’nde ayaklı lezzetlere bayılacaksınız! Bizdeki mısır satıcıları gibi Skagen Sahili’nde de farklı lezzetleri satan bir çok ayaklı satıcıdan aparetifleri mutlaka yemelisiniz! Skagen Sahili doğal güzelliği ile turistlerin ilgisini çekse de burada sürekli rüzgarlı bir hava olduğunu da bilmenizde fayda var. Buraya kadar gelmişken kuma gömülü kiliseyi de mutlaka dönüşte ziyaret etmelisiniz.

5-Legoland Billund

Çocukların yoğun ilgisini kazanan Legolend de birçok tarihi binan Legolardan yapıldığını göreceksiniz. Büyüklerinde ilgisini kazanmış olan bölgede sadece çocukların girebileceği özel bir alanda ayrılmıştır. Ayrıca burada birkaç gün geçirmek isteyenler için konaklama imkanı da bulunmaktadır. Ailecek keyifli zamanlarınıza sahne olacak Legolend’de alışveriş seçeneğinizde olacaktır. Çocuklarınız için en renkli Legolar bu coğrafyadan çıkıyor!
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: