Prag Gezilecek Yerler Listesi

Çek Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan şehir fotoğraf meraklılarını ve doğa severleri oldukça mutlu ederken sanatla yoğrulmuş bir coğrafya olduğu için tarih severlerinde oldukça yüzünü güldürmektedir.

Prag turları, gezilecek bölgeler açısından Orta Avrupa coğrafyasının en mükemmel şehirlerinden birini tanıma fırsatı sunmaktadır. Prag gezilecek bölgeler bakımından tüm turist ve gezginlere kapılarını ardına kadar açarken şehir içerisinde ulaşımda bir hayli kolay şekilde gerçekleşmektedir. Birbirinden farklı binalar, tarihi müze ve sanat lokasyonları farklı coğrafyalardan gelen turistlere mükemmel bir deneyim yaşatmaktadır. 

Tüm bunların yanı sıra sevimli ve şirin Prag, Orta Avrupa’nın romantik şehri olarak da adlandırılmaktadır. Zedelenip değişikliğe uğramamış olan tarihi dokusunu asla bozmayan şehrin içindeki müzeler zaman içinde yolculuk yapmak isteyenlere unutamayacakları hatıralarla geri dönmelerini sağlayacaktır. Gezi için süreniz az dahi olsa emin olun ki bu coğrafya içerisinde aradığınız, görmeyi hedeflediğiniz ve adını duyup içinizde merak uyandıran her bölgeyi görebileceksiniz. Bizlerde gezi rehberinizi doğru şekilde hazırlayıp zamandan tasarruf etmeniz adına sizlere yardımcı olacak olup aşağıda listelediğimiz başlıklarla bölgeler hakkında detaylı fikir sahibi olmanızı sağlayacağız.

Eski Şehir Meydanı
Gezilecek yerler listesi için kalemi kâğıdı elinize aldığınızda ilk olarak Eski Şehir Meydanı’nı notlarınız arasına eklemenizde fayda olacaktır. Prag’ın belki de her dönem en çok ilgi gören bölgesi olan meydan tarihin Orta Çağ sayfalarında Pazar bölgesi olarak kullanılmıştır. Meydana geldiğinizde görmeniz gereken önemli noktalar ise Kinsky Sarayı, Aziz Niklaus Kilisesi, Tyn Kilisesi, Jan Hus Anıtı olacaktır. Saydığımız yapılar 27 liderin idamına tanıklık etmiş bölgeler ve yapılar olup tarihin seyri açısından oldukça önem arz etmektedir.
Astronomik Saat Ve Eski Belediye Sarayı
1338 yılında inşa edilen Eski Belediye Sarayı, Kadife Devriminin merkezinde yer almış bir bölgedir. Gotik ve Romanesk tarzlar özellikle bodrum katında kendini gösterirken son restorasyon çalışmalarıyla bugünkü halini almıştır. İçinde yer alan Çıkma Pencereli Şapeli ve Eski Meclis Salonu gibi bölümler oldukça dikkat çekerken en ilgi çeken kısmı ise Astronomik Saat olmaktadır. Saatin özelliğiyse saat başında ortaya çıkmakta olan figürün dans ederek turistleri ve yerli halkı etrafında toplamasıdır. 

Prag Kalesi
Prag Kalesi içinde ofisler, bahçeler, tarihi saraylar bulunduran bir yapıdır ve bu kadar çok şeyi bir arada bulundurmasının sebebi de 45 hektarlık bir alan içerisinde inşa edilmiş olmasıdır. Gezi notlarınız arasına mutlaka eklemeniz gereken kale, 9.yüzyılda inşa edilmiş olup dünyanın en büyük kaleleri arasında yer almaktadır. Tarihte yönetim merkezi olarak kullanılan kale tüm güzelliklerinin yanı sıra tarihi açıdan Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol ve Beyaz Kuleyi barındırmasıyla da mutlaka görülmeyi hak etmektedir.

Aziz Vitus Katedrali
Ülke yönetimi sırasında değişimler yaşanırken taç törenlerine ev sahipliği yapmış olan katedral 600 yılda tamamlanış bir yapıdır. Barok, Neo-gotik ve Rönesans izleriyle inşa edilmiş olan katedral içerisinde bulunan Soylu Frederick Uçuşu ve Aziz Vaclac Şapeli olarak bilinen panolarda turistler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Charles Köprüsü(Karl Köprüsü)
516 metre uzunluğunda olan köprü Eski Kent istikametinden kaleye ulaşmak için kullanılmaktadır. Köprü içerisinde barındırdığı birçok mimari detay ve ihtişamı sebebiyle gezginlerin oldukça rağbet gösterdikleri bir turizm noktası haline gelmiştir. Listenizde mutlaka olması ve anılarınız arasına yerleşmesi gereken Charles Köprüsü tarihi açıdan da önemli bir yere sahip olmakla beraber her iki tarafında bulunan kuleleriyle dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra yol boyunca 30 adet kusursuz heykelde yine köprü geziniz sırasında sizleri karşılayacak önemli yapılar arasında olacaktır.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: