Ortadoğu’da Gezebileceğiniz Yerler Listesi

Farklı inanışlar tarafından kutsal kabul edilen Ortadoğu topraklarında geçmişten günümüze birçok medeniyet yaşamıştır.

Dubai turları yâda Beyrut turları kapsamında yapacağınız gezilerde muhteşem Ortadoğu şehirlerini görerek muhteşem coğrafyanın güzelliğinde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Farklı kültürlerin harmanlanmasıyla ve bu farklılığa inanışların yansıması ile muazzam bir atmosferin oluşturulduğu topraklarda geziniz sırasında pek çok görmeniz gereken nokta olacaktır. Belki bazısını arkadaş çevreniz tavsiyesi ile not aldınız bazılarını da kendi araştırmalarınız sonucu listenize eklediniz. Bizler de sizin için kapsamlı bir araştırma yaparak gezi listenize katkıda bulunmayı amaçlamaktayız. Hazırladığımız konu başlıklarını okurken sizler de bu coğrafyanın etkisine kapılıp tatiliniz için hayallere dalacaksınız…

  • Kahire/Mısır

Ortadoğu topraklarında geniş bir üne sahip olan Kahire, gezilmesi gereken başkentlerin başında yer almaktadır. Mısır Piramitlerinin sergilendiği coğrafyada Piramitler yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğramaktadır ve yapılışı ile ilgili anlatılan bilgiler her ziyaretçinin ilgisini çekmektedir. Sizlerde turunuza başladığınız Kahire’de mükemmel bir atmosfer ile karşılaşıp harika fotoğraflara imza atabileceksiniz.

  • Petra/Ürdün

Taşların oyulması ile inşa edilmiş olan mükemmel antik kenti ve gerçek bir yerleşim yeri olarak kullanılan diğer bölgeleriyle Petra herkesin hayran kaldığı bir Ortadoğu şehridir. Yolculuğa çıkmadan önce hazırladığınız gezi listenizde ve haritada bu bölgeyi özellikle işaretlemelisiniz. Farklı sokakları ve mistik havası ile bambaşka bir deneyim yaşayacaksınız.

  • İstanbul/Türkiye

Ortadoğu’ya komşu olan ülkemiz tarih boyunca ve günümüzde de gözde turistik merkezlerden olmuştur. İçerisinde barındırdığı cami, müze ve diğer yapılar tarihi güzellikleri apaçık gözler önüne sermektedir. Avrupa ile Asya’yı bağlayan muazzam şehir İstanbul, turizm cenneti olmasının yanında yurtdışından gelen herkese unutamayacakları güzellikte bir manzara sunmaktadır. Sadece İstanbul değil diğer tüm şehirleriyle Türkiye bir yanında yeşil diğer yanında maviyi barındıran bir ambiyansa sahiptir.

  • Kudüs/İsrail

Dinler şehri olarak bilinen Kudüs mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet gibi en önemli 3 inanışı içerisinde barındıran Kudüs bu sebepten dolayı birçok dini yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

  • Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri

Yedi emirlikten biri olan Dubai, görkemli yapıları ve yüksek yaşam kalitesiyle adından sıkça söz ettirmektedir. Arap iş adamlarının yaptığı görkemli binalar göz kamaştırırken keyifli adaları da sizlere oldukça mükemmel bir manzara sunacaktır. Kelimenin tam anlamıyla zengin bir tatilin kucağında olmak isteyenlerin seçmesi gereken bölge olan Dubai birbirinden lüks otelleriyle de konforlu bir şekilde konaklamanızı sağlayacaktır. 

  • Doha/Katar

Katar’a başkentlik eden Doha, Dubai’den sonra gelecek olan veliaht niteliğindedir. Gün geçtikçe değerini daha da arttıran şehir Dubai’de olduğu gibi görkemli gökdelenlere ve lüks bir hayata göz kırpmaktadır. Zamanla bölgeye daha çok yatırım yapılmasından dolayı gelen turistlere daha da lüks bir ortam sunulması amaçlanmaktadır. 

  • Tel Aviv/İsrail

Oldukça hareketli bir şehir profili çizen Tel Aviv, tertemiz plajları ve tropikal havasıyla tatil yapmak isteyenler için muhteşem bir bölge olmaktadır. Eğlenceli gece hayatı içerisinde keyifli tatil akşamları yaşarken gündüz güneşin tadını modern plajlarda çıkarabilirsiniz. 

  • Beyrut/Lübnan

Tam anlamıyla Avrupa havasının estiği şehirde ilk gözünüze çarpacak detay düzenli ve güzel sokaklar olacaktır. İnci gibi sahil şeridi ise mutlaka görmeniz gereken bölgelerinden biridir ve listenizde yıldızlı olması gereken noktalardandır.

  • Dead Sea/Ürdün

Dünyanın en alçak denizine sahip olan Dead Sea, Ürdün ile İsrail’in ortasında yer almaktadır. Tuzlu suyun şifalı mineralleri ve çamur banyosu meraklıları için ideal olan bölge bu özelliklerinden dolayı her yıl turist akınına uğramaktadır ve sizler de bu atmosfer içerisinde kendinizi şifalı suların akışına bırakabilirsiniz.
Ortadoğu turları hakkında diğer ürünlere bu sayfadan bakabilirsiniz: https://www.sehrikeyif.com/ortadogu-turlari


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: