İngiltere’de Kesinlikle Gezilmesi Gereken Yerler

Birçok tarihi ve kültürü bünyesinde barındıran İngiltere sizlere çok farklı bir coğrafyanın kapısını aralayacaktır. Britanya Adası üzerine kurulmuş ve birden fazla medeniyete tanıklık etmiş olan İngiltere her yıl bu tarihe tanıklık etmek isteyen milyonlarca turiste kapısını aralamaktadır.

Tarihinden söz edecek olursak bu ülke Britanya’nın orta ve güney kısımlarını kapsamaktadır. O kadar çok sömürge almıştır ki buraya ‘’güneş batmayan ülke’’ de denmektedir. Zamanında tanıklık ettiği kültürler sayesinde çoğu ırktan milleti bünyesinde barındırmaktadır. Tatiliniz boyunca sokaklarında tarihi ve kültürel yapısına canlı bir şekilde tanıklık edeceğiniz İngiltere için gezilecek yerleri inceledik. Ayrıca, bu ülkede gezmek oldukça rahat. Mutlaka arabanız olmasına gerek yok toplu taşımayla da kolay bir turistik gezi gerçekleştirebileceksiniz. Seyahat etmeyi ve yeni yerler görmeyi ilke edinenlerin adeta başkenti olacak bu rüya şehirde gezilecek önemli noktaları sizler için derledik. Başlıklar ise şöyle;

1-Stonehenge

İngiltere turlarının başında gelen bölgelerden biri olan Stonehenge antik yapısı ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu bölge İngiltere’nin en büyük antik anıtına ev sahipliği yapmakla birlikte dünyada da popüler merkezler arasında yer almaktadır. Bu bölgenin yapımıyla ilgili imzalı bir belge, yazı bulunmadığı için tarihi konusunda ve sahibi konusunda tartışmalar hala devam etmektedir. Gittiğinizde bu bölgeyi yakından ziyaret etme fırsatı yakalayacak ve taşlarla ilgili gizemi çözmek için beyin fırtınası yapabileceksiniz. İngiltere turlarında en çok aranılan Stonehenge gezisi için cüzi miktarlar ödediğinize asla pişman olmayacak, farklı bir bakış açısıyla İngiltere mimari tarihine bakacaksınız!

2-Tower  Of London

72 bin metrekarelik alanıyla ziyaretçilerine kapılarını açan bu kale tarihte birçok farklı amaç için devletler tarafından kullanılmıştır.  Ayrıca Kral Yolu’na da ev sahipliği yapan Tower Of London yapıtını mutlaka akşam ziyaret edin! İngiltere’nin en önemli yapısı olduğu ifade edilen Tower Of London’ı görmeden İngiltere’yi gezdim diyemezsiniz! Türkiye’ye ya da ülkenize döndükten sonra herkes elbette Tower Of London önünde çekindiğiniz resmi görmek isteyecektir! 

3-The City Of Bath (Kaplıcalar Şehri)

Roma kaplıcaları ve Gürcü evlerinin bulunduğu Bath şehrinde eğer gezmek için az bir zamanınız varsa kısıtlı zaman diliminde çok güzel deneyimler yaşayacaksınız. Ayrıca birçok tarihi yapıyı içerisinde barındırması nedeniyle Dünya Mirası statüsünde korunmakta olan The City Of Bath yani diğer adıyla Kaplıcalar Şehri’nde tüm Dünya’nın gözlerini üzerine çevirmektedir.

4-Cambridge Unıversity 

Birçok festival ve fuara ev sahipliği yapan Cambridge bölgesi eşsiz manzarası ve içerisinde barındırdığı tarihi okul binalarıyla ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Londra’dan günlük geziler içinde alternatif bir mekân vasfı taşımaktadır. Belki de Cambridge Üniversitesini ziyaret ettikten sonra siz ya da çocuklarınız bu okulda okuma kararı alabilir veya mesleğinize yüksek programlardan diploma alarak devam edebilirsiniz. 

5-Lake District National Park(Göl Bölgesi Ulusal Parkı)

900 mil kare alan kaplayan bölgede gölün etrafında bulunan dağ bölgesi açıkça mavi ve yeşilin buluştuğu bir tabloyu anımsatmaktadır. Bunun gibi diğer manzaralar da göl çevresinde bulunmaktadır. Ferah atmosferiyle tatilinizde mutlaka görmeniz gereken nadir yerlerden olan Lake District National Park ulusal park olarak kabul edilmektedir.

6-Eden Project(Cennet Projesi)

Bitkilere meraklı olanların bayılacağı bir proje olan Cennet Projesi’nde yüz binlerce farklı kökenden gelen bitkiler yer almaktadır. Farklı türde yüzlerce yabancı ve yerli bitkileri,  yapay biyomları da içinde barındıran bu bölge iglo şeklindeki seralardan oluşmaktadır. Her bölgeden binlerce bitki türünü bünyesinde barındıran Eden Project’te Dünya’nın her noktasından turistler akın akın gitmekte ve bölgeye gelen tüm turistlerin de çok beğenisini toplamaktadır.
İngiltere turları için Şehrikeyif’in sizler için seçtiği turlara bir göz atabilirsiniz: 

https://www.sehrikeyif.com/ingiltere-turlari









 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: