Huzur ve Şifa Bulacağınız Termal Oteller

Kısa bir tatil yaparak hem sağlığınız hem de kendiniz için bir iyilik yapabilirsiniz.

Kış tatilleri denildiğinde sanıyorum aklınıza gelen ilk seçenek termal oteller olacaktır. Bu termal otellerin de tercih edilmesinin en büyük nedeni iş stresinden ya da vücudunuzda ki ağrılardan kurtulmak.Bu kış farklı bir tatilim olsun ama çok fazla uzakta olmasın diyorsanız tercih edebilirsiniz.                          

                    Bursa Osmangazi-Marigold Termal Otel & Spa

Otel Bursa’nın tam kalbinde ve şehrin ilk SPA özellikli oteli olma özelliğine sahip. Aslında otel için standart bir otel anlayışından çok uzak denilebilir huzur ve beş yıldız bir arada olsun istiyorsanız burayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Otel içerisinde farklı dört grup yer alıyor. Odalarda jakuzi var ve siz asla içinden çıkmak istemiyorsunuz. Otelde havuz su sıcaklığı 46 derece de bulunuyor. Bayanlara özel farklı bir bölümü daha var ve içerisinde sauna, buhar odası, hamam ve masaj salonu bulunuyor. Spor düşkünleri için ise fitness merkezi var.

 

                                                İzmir Balçova-Kaya İzmir Termal & Convention

İzmir Balçova için iyileştirici bir etkisi olan suya sahip denilebilir. Otel çam ormanlarıyla çevrili olan bir arazide bulunuyor ve İzmir körfezine halim 5 yıldız özelliğine sahip keyifli bir termal SPA Merkezi diyebiliriz. Otel şehrin içerisinde ancak içerisinde bulunduğunuzda kendinizi şehirden çok uzakta hissediyorsunuz. Havuzun dışında bol bol oksijen alma fırsatınız oluyor. Kaya İzmir termal otel müşterilerine her zaman kendilerini yenileyebilme garantisi veriyor. Otel içerisinde açık ve kapalı havuz bulunuyor. Hamam, sauna ve jakuzi keyfi masajla birleştirilebiliyor. Otel uluslararası standartlara sahip ve VIP bölümü bulunuyor.

                                                   Yalova -Limak Termal Otel Butik

Türkiye’ de butik olarak termal otel hizmeti veren tesis sayısı çok az ve Limak Termal Otel bunlardan bir tanesi. Otelin ilk misafiri ise dikkatleri üzerine çekiyor. İlk misafir Mustafa Kemal Atatürk. Otel yapıldıktan sonra yeniden restore edilmiş ve yapımında 300 işçi çalışmış. Butik otel içerisinde 48 oda yer alıyor ve her odasında jakuzi keyfi yaşayabiliyorsunuz. Otelin bahçesinde bir fitness merkezi bulunuyor. Misafirperverlik kusursuz bir servis otelin hizmetleri arasında oteli özel yapan ise Atatürk’ün kahve içtiği köşede Türk kahvesi içebiliyorsunuz. Yalova termal oteller sayfasından kriterlerinize göre seçim yapabilir ve dilediğiniz huzur ve şifayı bu otellerde keşfedebilirsiniz.

                 Ankara Kızılcahamam-Çam Termal Otel Resort & Spa Convention Center

Kızılcahamam Ankara’ da kaplıcaları ile ünlü olan bir yer dolayısıyla buraya Ankara’dan ve civar şehirlerden gelen pek çok misafir bulunuyor. Aynı zamanda ünü Dünya’ya da mal olduğu için otellerde pek çok turisti de görmek mümkün. Çam Termal Otel ise Kızılcıhamam kaplıcaları arasında en çok dikkatleri üzerine çeken bir mekan olarak biliniyor. Otelin Çam Termal adını almasındaki en büyük etken etrafında bolca Çam ağaçlarının olması otel adeta çamların arasında bir doğa cenneti görünümünde. Otel içerisindeki odalarda rahatlık ve konfor için her şey düşünülmüş ve tam olarak 256 adet odası bulunuyor. Tüm odaların orman manzaralı olduğunu söyleyebiliriz. odaların bazılarında konfor biraz daha artırılmış ve jakuzi konulmuş otele gelmek isteyen engelli misafirler için de özel odalar bulunuyor. Termal oteller denildiğinde yüzme havuzlarından söz etmemek olmaz dolayısıyla Çam Termal Otel’de de yüzme havuzları yer alıyor. Bunun yanı sıra SPA fitness, sauna, buhar odası, hamam ve aileler için özel hamamlar var.

                                  Afyonkarahisar Merkez-İkbal Termal Otel & Spa

 

Afyon Türkiye’de kaplıca denildiğinde merkez olarak bilinir İkbal termal otel ise şehirdeki en ünlü oteller arasında yer alıyor. Otel içerisinde 286 oda var ve standart, deluxe, engelli, suit, superior şeklinde ayrılmış durumda. Otel şehrin gürültüsünden uzak yeşillikler içerisinde. Tesis içinde sağlık, alışveriş ve eğlence bir arada bulunuyor. Otel içerisindeki havuz kadın ve erkek olmak üzere iki türlü ayrılmış durumda. Alternatifler arasında ise özel aile banyoları, kaydıraklı bir kapalı yüzme havuzu, çocukların eğlenmeleri ve yüzmeleri için çocuk havuzu, ısıtmalı bir açık yüzme havuzu sauna, jakuzi gibi pek çok seçenek sizi bekliyor olacak.

                             Eskişehir Odunpazarı-Rixos Termal Otel

Rixos otelleri bugün Türkiye’nin pek çok noktasında var ve bu beş yıldızlı hizmetini bu alana da kaydırmış durumda. Odunpazarı bilindiği üzere Eskişehir’in en gözde yerlerinden bir tanesi ve otelin burada konumlandırılmış olması manzara ve ulaşım imkanlarının bir hayli rahat olması. Otel içerisindeki hizmet kalitesi ise oldukça yüksek mimarisiyle dikkatleri çeken otel size beklentinizin çok üzerinde bir hizmet sağlayacağını bilmelisiniz. Otel içerisinde 164 oda bulunuyor ve odalar farklı isteklere göre tasarlanmış durumda. Otel odaları insanı rahatlatmak dinlendirmek ve zinde tutmak amacıyla dizayn edilmiş bazı odalarda ise jakuzi keyfi yaşayabiliyorsunuz. Termal bir otel denilince sauna ve hamamsız olmaz otel bu seçenekleriyle de size konfor sağlayabiliyor.

                       Denizli Karahayıt- Doğa Termal Health & Spa

Denizli denildiğinde Pamukkale ve Pamukkale denildiğinde de Doğa Termal Health&SPA oteli ilk akıllara geliyor. Denizli’de termal otelleri ayıran bir özellik iş dünyasının yoğun bir şekilde bu bölgeye akın etmesi. Adeta kongre turizminin ev sahipçisi demek sanıyorum ki yerinde olacaktır. Otel standart, engelli ve deluxe oda seçimiyle sizi ağırlayabiliyor ancak bunların yanı sıra pek çok seçeneğiniz ve alternatifleriniz olduğunu da unutmamalısınız.

 

 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: