Eskişehir ve Kapadokya’da Kesinlikle Gitmeniz Gereken Destinasyonlar Listesi

Ülkemiz toprakları üzerinde gezip görebileceğiniz o kadar çok yer var ki nereye gidebilirim nereyi gezebilirim diye düşündüğünüzde aklınıza pek çok alternatif geliyor olabilir.

Örneğin Eskişehir turunu size önerebilirim ya da Anadolu turları arasında gidebileceğiniz o kadar çok yer var ki. Bu yazımızda sizlere bahsetmek istediğimiz yer ise Kapadokya ülkemizin en güzel topraklarına ve tarihin derinliklerine kadar uzanan yapısıyla bölge kesinlikle hem karadan hem de havadan gezmeniz noktasında size büyük avantaj ve keyif sağlayacaktır. 

Kapadokya’da Gezilecek Yerler Listesi
Kapadokya’dan bahsettiğimiz zaman gezilecek yerleri ve de turistik bölgeleri o kadar fazla ki bazılarını size bahsedelim istedim. Bu gezilmesi gereken yerler listesine eklemeniz gereken yerler ise Göreme, Avanos, Ürgüp, Zelve, Uçhisar, Derinkuyu, Ihlara, ve Soğanlı bölgeleri.
Kapadokya tarihi ve doğal güzellikleriyle farklı bir coğrafyaya ev sahipliği yapıyor. Birbirinden farklı mekânları burada bulabilirsiniz. Ama biz sizin için daha faydalı olabileceğini düşündüğümüz birkaç tane bölgeden bahsetmek istedik.

Yılanlı Kilise
Yılanlı kilise Kapadokya’ da Ihlara vadisinde bulunuyor. Kilise çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmeyi başarmış olan nadir yapılardan bir tanesi. Bugün yılanlı kilise içerisindeki resimler ve simgeler halen tazeliğini koruyor diyebilirim.

Belisırma Köyü
Belisırma köyü tarihin yanı sıra doğal güzelliklerinde gözünüzün önüne geldiği bir yer. Burası yılın neredeyse her mevsiminde turist akınına uğruyor. Hem yerli hem de yabancı turistleri burada görmeniz mümkün. Ihlara vadisinin tam ortasında bulunan bu köyün yanında Melendiz çayı var ve burası da size farklı bir güzellik sunacak. 

Özkonak Yer Altı Şehri
Yeraltı şehirleri her zaman ilgi çekmiştir. Özkonak yer altı köyü ise Avanos’ a 14 kilometre uzaklıkta bir mesafede bulunuyor. Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirlerini de birbirine bağlayan bir konuma sahip. Farklı bir mimari ve yer altı şehrini burada görüp inceleyebilirsiniz.

Yukarıda gitmeniz gereken 3 mekândan bahsettik ancak Kapadokya turu kapsamında gideceğiniz birkaç önerimizin daha olduğunu belirtelim 

Saklı Kilise
Saklı kilise denilmesinin nedeni uzun süre boyunca keşfedilmemiş olmasıdır. Gerçek adını sorarsanız Aya Lonnes kilisesi. Kilisenin tavanında ve de çevresinde farklı görüntüler sizi etkileyecek. Kapadokya geziniz sırasında görülmesi gereken yerler sırasında ilk olarak buraya gidilebilir. 

Peribacaları
Kapadokya ve peribacaları birbirinden asla ayrılmaz. Aslında yazımızın başında buradan bahsetmek daha doğru olacaktı. Ancak burayı zaten daha önce Kapadokya’ya hiç gitmemiş olan birisinin dahi güzelliğinin farkında olduğunu biliyoruz. Kapadokya’ya giden birçok turistin gidiş nedeninin peri bacaları olduğunu söyleyebiliriz. Hatta bacalar pek çok sinema ve diziye ev sahipliği yapmış konu olmuştur. Burası eskiden insanları içerisinde barındıran yapılardı ancak günümüzde bir müze niteliğini taşıyor. Doğal oluşmuş olan bu bacaların görülmeye değer bir görüntüsünün olduğunu azla unutmamalısınız. Peri bacalarının oluşumunu merak edenler için söyleyelim. Volkanik tüflerin rüzgâr, yağmur ve sel suları ile aşınması sonucu oluşan jeolojik oluşumlardır. Burada yer alan 3 tip peribacası bulunuyor bunları sıralayacak olursak şu şekilde belirtebiliriz.

  • Mantar
  • Konik 
  • Şapka Türü 

Zelve Açık Hava Müzesi: 
Müze Avanos’ a 5 kilometre uzaklıkta bir noktada. Burası peribacalarının ve ören yerlerinin en yoğun olduğu alandır. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasında ise Uçhisar ve Ortahisar kaleleri yer alıyor. Bu kaleleri gezdikten sonra asıl amacınız olan balon turuna geçebilirsiniz. 

Kapadokya Balon Gezisi
Son olarak ise sizlere balon gezisinden bahsetmek istediğimi söyleyelim. Balonla gökyüzünden Kapadokya’yı geziyor olmak size ayrı bir duygu ve heyecan verecektir.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: