Ekonomik Tatil Kılavuzu

Bu yazımda tatil planları yaparken sürekli olarak gözden kaçırılan detaylar üzerinde durmak istedim.  Hepimiz yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak, uzun zamandır ertelediğimiz yerleri görmek, doyasıya eğlenmek ve döndüğümüzde aklımızdan çıkmayacak bir tatilin hayalini kuruyoruz.

Bu hayali gerçekleştirebilmenin pek çok yolu olsa da değişmeyen gerçeklere göz atmakta fayda var.  Tatilinizi gönlünüzce planlayabilmeniz için dikkat edilmesi gereken birkaç detayı sizler için sıraladım:

  • Uçak bileti ya da otel seçimlerinizde erken rezervasyon büyük önem taşıyor. Hesaplı bir seyahatin ilk adımı erken rezervasyon imkanından yararlanarak başta ulaşımı daha sonra otel seçiminizi doğru tarihler arasında doğru yerden yapabilmektir.
  • Bir diğer önemli kısım şehir içi ulaşım konusudur. Yalnızca yurt dışında değil yurt içi tatil beldelerinde de taksi tarifeleri oldukça yüksek olabilmektedir. Bu nedenle gittiğiniz yerdeki toplu taşıma araçlarını kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Alışveriş, tatilin olmazsa olmazlarındandır ancak tatilinizden daha pahalıya gelebilecek bir alışveriş yapmak istemiyorsanız, popüler alışveriş caddelerinin bir alt ya da üst sokağında yer alan daha hesaplı ve ilginç dükkanları keşfe çıkabilirsiniz.
  • Aynı şekilde lüks restoranlardan da kaçınmak faydalı olabilir. Telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalarla dünyanın neresinde olursanız olsun restoranların fiyat aralığını görebilir ve bütçenize uygun seçimler yapabilirsiniz.

 

 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: