Alaçatı’da Gezilecek Yerler Listesi

Rengarenk taş evlerle dolu daracık sokaklara sahip kendisi küçük ünü büyük Alaçatı, sadece yerli değil aynı zamanda yabancı binlerce turistin gözde beldelerinden biridir.

Ege turu kapsamında gerçekleştireceğiniz Alaçatı turunda birbirinden renkli günler geçireceğiniz bir tatil yaşayacaksınız. Sizlere gezmeniz gereken yerlerden önce biraz şirin ve ilgi odağı beldenin tarihinden bahsedecek olursak antik dönemde asıl ismi Agrillia imiş. Sonrasında Osmanlı Devleti’nde Alacaat isimli aşiretin eline geçen bölge günden güne değişikliğe uğrayarak bugün Alaçatı olarak karşımıza çıkıyor. 

İzmir’e bağlı bir belde olan Alaçatı’nın bu kadar ünlenmesi ve keşfedilmesi 1900’lü yıllarda bölgeye gelen sörfçülerin rüzgarına kapılmasından ileri gelmektedir. Yılın 330 günü rüzgarlı olan bölge bu keşiften sonra begonyası ve beyaz badanalı mavi ahşap panjurlu evleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmakta. Gittiğinizde hangi sokaklarını gezip nerelerde yemek yemeniz gerektiğiyse yazımızın devamında saklı!

1-Alaçatı Yel Değirmenleri

Yılın yaklaşık 330 gününü rüzgarlı geçiren Alaçatı’da 500 ile 1000 yılları arasında yapılmış dönemin teknoloji harikası olan dev yel değirmenlerini görmeden geçmemelisiniz. Beledi’nin aslına çok yakın şekilde restore ettiği bazılarına ise hiç müdahale edilmeyen değirmenlerin 12 beyaz sütunlu olanı oldukça ilgi çekici bir görüntüye sahip. Tepede bulunan değirmenlerin yanında gün batımı kahvenizi yudumlamak isterseniz yada en güzel fotoğraflarını arşivlemek isterseniz Yel Değirmenleri mükemmel bir seçim olacak.

2-Alaçatı Evleri

Tarihinde Rumları barındırmış olmasının verdiği taş ev görüntüsüyle sizleri karşılayacak olan Alaçatı, her yanından sarkan mor, pembe begonyalarıyla da ünlüdür. Arnavut kaldırımlı dar sokak aralarında fotoğraf çekmekten yürüyemezken bazı taş evlerin butik otel olarak kullanıldığını da göreceksiniz. Bu mekanlarda konaklamak tarihi kültürü yakından hissetmenize sebep olacağı gibi ısı yalıtımı ve dayanıklılık konusunda oldukça iyi olan özel bir taş sayesinde yapılmış evlerin nasıl günümüze kadar geldiğini de anlamış olacaksınız. Sokakların her yanında açılmış olan çiçekleri izlerken rüzgarın yüzünüzü tatlı tatlı okşaması mükemmel tatilinizi daha da kusursuzlaştıracak. Fotoğraf tutkusu olanlar altın değerinde sokaklara sahip olduğunu da hatırlatmamıza gerek yok sanırım.

3-Kemalpaşa Caddesi

Dostlarınızın fotoğraflarında gördüğünüz kalabalık sokak ve mekanlardan dolup taşan insanlar Alaçatı’nın namıyla ün salmış Kemalpaşa Caddesine ait! Yerli ve yabancı turiste birçok farklı alternatif sunan bu caddede yemyeşil ağaçların mavi cam kenarlarıyla birleşimini görürken, markalaşmış mekanlarda oturup leziz Ege yeklerinin tadına da bakabileceksiniz. Mavi ve beyaz tahta masaların uyumu Arnavut kaldırımlarıyla birleştiğinde Türkiye’de değil bambaşka bir coğrafyadaymış gibi hissedeceksiniz. Mavi pötikareli kumaşların masalarınıza serilip en güzel servislerin açılacağı mekanlarda keyifli sohbetler edebilirsiniz.

4- Alaçatı Port

Tatilinizi daha da mükemmelleştirmek ve denizin eşsiz maviliğiyle iç içe olmak için harika mekanlardan biri olan Alaçatı Port misafirlerine sosyalleşmek için birden çok alan sunduğu gibi eğlencenin hız kesmediği dinamik gece hayatını da beraberinde getiriyor. Dönemin popüler gece kulüplerini bünyesinde barındıran marinadaki zarif yatların denizle birleştiği görseli izlemenin huzuru iş yorgunluğunuzu alıp götürürken kokteyl menüleri de damaklarınızı şenlendirecek cinsten olacak.

5-Hacı Memiş Sokağı

Alaçatı sokakları yazın oldukça kalabalık ve farklı yüzleri bünyesinde barındıran atmosfere sahip oluyor. Tabi her sokak renkli olduğu gibi Hacı Memiş Sokağı da renkli fakat diğerlerinden daha nezih bir havayla sizleri kucaklıyor. Sakinlikte ruhunu dinlendirmek için nokta atışı olacak bu sokakta keyifle oturup dostlarınızla hatıralarınıza bir yenisini ekleyeceksiniz.

6- Alaçatı Pazarı

Alaçatı dendiğinde gece hayatı, yemek mekanları, kumrusu, boyozu oldukça iştah açıcı hayaller oluştururken Ege’de olduğunuzu ve bu coğrafyanın yeşilinde kendini kaybedecek kadar bol çeşit bulunduğunu bilmek yararınıza olacaktır. Alaçatı pazarında organik ve mis kokulu yeşilleri bulacağınız gibi damla sakızının has kokusunu da içinize çekeceksiniz. Enginar ve diğer türevleri Pazar çantanızda hemen yerini alacak!
 


Etiketler