Kore Gezilecek Yerler Listesi

" Mistik " kelimesinin tam anlamını karşılayan Uzakdoğu ülkeleri arasında yer alan Kore'nin farklı kültür yapısına sahip olduğunu biliyoruz.

Uzakdoğu turu yapmak isteyenler için Kore turu en doğru tercih olacaktır. Farklı bir coğrafyada olmak değişik kültürleri içerisinde barındıran restoranlarında leziz yemekler tatmak oldukça keyifli olacaktır. Yıllardır teknolojik gelişmeler ve hayatı kolaylaştıran aletlerle gündeme gelen Kore içerisinde birçok güzelliği ve tarihi kültürü de barındırmaktadır. Ilıman iklime sahip olan ülke, arkeolojik olarak bulunmuş tarihi yapılarıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Bu kadar farklı yerleri görmek için yapacağınız listeyi ise kalacağınız günü hesaplayarak yapmalısınız. Bu sayede listenizdeki her bölgeyi doyasıya görmüş olacaksınız. Hazırladığımız Kore rehberi de size bu konuda yardımcı olacaktır.

  • Dolsan Köprüsü

Dolsan ve Yeosu adalarını bağlayan Dolsan köprüsü Kore’nin en önemli köprüsü olmaktadır. 450 metre uzunluğunda olan köprü genişlik konusunda da ‘en’ olma özelliğini korumaktadır. Köprünün bulunduğu noktadan manzaranın tadını çıkarmaksa genelde her turistin gerçekleştirdiği bir eylemdir ve sizlerde burada mükemmel bir manzaraya şahit olup tatil fotoğraflarınızın en romantiğini yakalayabilirsiniz.

  • Sareung

Bir anıt mezar olan Sareung, Joseon Krallığı döneminde Kraliçe adına yaptırılmıştır. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde korumaya alınan anıt mezar, ziyaretçilerin ziyaretine açık durumdadır. Mezar son yıllarda hit şarkılardan biri olan Gangnam Sytle şarkısının sözlerinde geçen Gangnam bölgesinde bulunmaktadır. Gangnam bölgesi Seul’un en güzel restoran ve kafelerini içinde barındırma olup lüks yaşantısıyla ziyaretçilerine keyifli günler yaşatmaktadır.

  • Ingwansang Dağı

Seul’u kuş bakışı izlemeniz için harika bir nokta olan Ingwansang Dağı’na mutlaka gitmelisiniz. Muazzam ve unutulmayacak bir manzarayla sizleri buluşturan bölgede akşam olduğu zaman şehrin ışıklandırması da dikkat çekmektedir. Liman şehri olan Seul ülke nüfusunun yarısını içinde bulundurmaktadır.

  • Andong Hahoe Köyü

Güney Kore halkı çoğunlukla şehirde yaşasa da kırsal kesimde yaşayanlar Kore geleneklerini sürdürmeye devam etmektedir. Günlük yaşantılarında yöresel kıyafetlerle gezen Andong Hahoe halkı geleneksel yaşamlarıyla turistler tarafından oldukça dikkat çekmekte ve keyifli anlara sahne olmaktadırlar. Kore turunda büyük kentlerden ziyade köy yaşamını merak edenler için mükemmel bir tercih olacaktır. 

  • Şehitler Anıtı

Şehitler Anıtı Kore turuna giden Türk turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin en başında gelmektedir. Kore savaşı zamanında o topraklarda şehit düşen Türkler için yaptırılmış bu anıt 1973’te açılmıştır. 2010 yılına gelindiği zamansa temel bir onarımdan geçirilen anıt Kore halkının Türk askerlerini ne kadar çok sevdiğini ve saygı duyduğunu anlatır niteliktedir. 

  • Sambuyeon Şelalesi

Güney Kore çevresinde görmeniz gereken en önemli doğal güzelliklerden olan Sambuyeon Şelalesi, yeşil bit örtüsüyle gelen ziyaretçilerine adeta cennetten bir parça sunmaktadır. Dağların ortasından akan şelale manzarası masal âlemine geçiş yapmanızı sağlayacaktır. Şelalenin etrafında bulunan restoran ve kafelerde keyifli zamanlar geçirirken konaklama imkanı da bulabileceksiniz.

  • Gochang Dolmen

Güney Kore’nin tarihi açıdan geniş bir mirasa sahip olduğunu yazımızın başında da belirtmiştik. Ve bu coğrafyada tarih öncesi zamanlardan kalma mezar taşlarına da rastlanmaktadır. UNESCO tarafından korumaya alınan Gochang Dolmen, müze şeklinde de kullanılmaktadır. Tarihin sayfaları arasında dolaşmayı seven ve tarih öncesi döneme ait değişik bilgiler öğrenmeyi seven herkes bölgeyi mutlaka ziyaret etmeli ve o zamanlardan kalma izleri derinlemesine incelemelidir. Bu bölge ve belirttiğimiz diğer Kore noktaları için mutlaka yanınızda harita bulundurmalısınız. Çok daha farklı bir coğrafya olduğu için isimler ve bölge konumları sizlere oldukça yabancı gelecek olup bu sebeple harita en büyük yardımcınız olacaktır. Bunun yanında hazırlayacağınız gezi listesinde verdiğimiz önerilerin izlerini bulundurmanız da gezi boyunca yüzünüzün gülmesini sağlayacaktır.
 


Etiketler