Kıbrıs’ta Gezilecek Tarihi Yerleri Öğrenelim

Eğlencesinin yanı sıra müthiş doğası ve tarihi güzellikleriyle otelden dışarı çıkmanızı sağlayan o kadar çok yer var ki Kıbrıs'ta gelin bunlara birlikte göz atalım.

Kıbrıs turu, vizesiz turlar kapsamında belki de en eğlenceli zamanları bir bütün olarak yaşayacağınız alanları önünüze serecek. Birbirinden keyifli diskolarda sabaha kadar eğlenip yerli ve yabancı içkileri Türkiye’ye nazaran daha uygun fiyatlarla sahip olurken ayrıca eşsiz doğal güzelliğine oldukça yakından tanıklık edeceksiniz. Eğlence mekanlarıyla nam salmış adanın her yerinde mükemmel geceler yaşarken diğer yandan da kusursuz restoranlarda zaman geçirme fırsatınız olacak. Tabi bunları yaparken şu soru akıllara gelebilir ‘Kıbrıs eğlence mekanı fakat tarihi mekanlar olarak nereleri gezebiliriz?’. İşte bu noktada yazımızın devamı sizlere gezebileceğiniz tarihi yerler konusunda ip ucu verecek ve emin olun ki eğlence yönüyle ön plana çıkmış Kıbrıs tarihi olarak çok geniş bir arşive sahip. Gezerek edineceğiniz bilgilere bir yenisini daha eklemek için önerilerimize kulak verirseniz hem eğlenceli hem de verimli bir tatil sizlerin olacak!

1-Surlariçi/Lefkoşa

Surlariçinde bulunan birbirinden benzersiz birçok tarihi yapı bölgenin görülmesi gereken yerler arasına girmesini sağlıyor. Bölünmüş son başkent olan Lefkoşa’da yerleşim yeri konusunda ilk olan Surlariçi, canlı sokaklarıyla tarihi kalıntılarını korumuş bir şekilde karşınıza çıkacak. Bu yüzden de gezmeniz gereken yerlerin başına eklemenizde fayda var.

2-Büyükhan/Lefkoşa

Adını heybetinden alan bu devasa yapı Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde yer alıyor. Bugün turistler için alışveriş noktası haline gelen Han’ın içerisinde birçok hediyelik eşya dükkanı ve cafeler yer almakta. Hem gezerken güzel bir yerde mola vermek için hem de tarihin kalıntılarına göz atmak için mükemmel bir seçim

3-Selimiye Cami

Lefkoşa sınırları içerisinde yer alan görkemli cami Luzinyaylılar zamanında yapılmış ve tarihin birçok dönemine tanıklık etmiş durumda. Farklı mimarisi ve zarif duruşuyla ziyaretçilerine kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Şuan Selimiye Cami olarak anılan bu eserin ilk ismiyse St. Sophia Katedrali. Tarih meraklılarının gözdesi olacağına eminiz.

4-Barbarlık Müzesi

Tarihin kan donduran izlerini taşıyan bir yapı Barbarlık Müzesi. Kıbrıs’ta herkesin bildiği kanlı noelde Rumların saldırısı arttığı akşam Binbaşı Nihat’ın evi olan bu mekana saldırı düzenlenmiş ve ailesi katledilmiştir. O geceye ait hiçbir izin hatta kan lekelerinin bile silinmediği müze görenlere 1960’lı yılları tekrar yaşatacak cinsten.

5-St.Hılerıon Kalesi/Girne

Tekrar Lüzinyalılardan kalma bir eser karşımıza çıkarken kaleden tüm Girne manzarasına hakim olacaksınız. Hatta öyle bir rivayet var ki Walt Disney ve Umberto Eco bu görkemli yapıdan esinlenerek çizgifilm ve kitaplarında bahsettiği söyleniyor. Biz rivayetin elçisiyiz ama mistik görünümüyle atlanmaması gereken bir detay olduğuna eminiz.

6-Bellapais Manastırı/ Girne

Girne manzarasında İngiliz mahalle formunu yaşamak isteyenlerin adresi olan manastır, tahmin edeceğiniz gibi Lüzinyanlılar tarafından yapılmış. Akustiği oldukça güçlü olan manastırdaki klasik müzik konser tarihlerini kaçırmamanızı öneririz.

7-Girne Kalesi

Kalenin içini tamamen gezmek ve barındırdığı eserleri incelemek için toplamda bir gününüzü geçirmeniz gereken yerlerden birisi olan Girne Kalesi, türlü savaş ve korsan saldırına maruz kalmış ada sebebiyle sürekli güçlendirilip genişletilmiş. Bugünse heybetli görüntüsüyle meraklılarına mükemmel bir görüntü sunuyor.

8-Girne Yat Limanı

Demiştik Kıbrıs’ın sadece eğlence mekanlarından ibaret olmadığını. Bunu doğrulayan en şirin kanıtsa Girne Yat Limanı. Yazın Akdeniz havasını içine çekmek isteyenleri birbirinden modern cafe, restoran ve dükkanlarıyla karşılayan liman yaz akşamlarının vazgeçilmezi!

9-Mavi Köşk/Girne

Paulo Paolides İtalyan asıllı bir avukat ve dönemin en konforlu kökünü Girne sınırları içerisine inşa ettirmiş. Sonrasında bölgenin kalıplaşan yerlerinden biri haline gelen köşk bugün müze olarak misafirlerine kucak açıyor.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: