İstanbul’da Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul geçmişle geleceğin en güzel sentezlendiği hatta bazı mekanlarında geçmişin tamamen yaşandığı şehirlerimizin başında gelir.

Metropol şehir olması ve bu kadar tercih edilmesi de bundan ileri gelmektedir. Sokaklarından akordeon sesleri yükselirken ağaç dallarını çiçekler ve kuş cıvıltıları donatır, sokak lezzetleri birden çok medeniyete ev sahipliği yapmış caddelerinde yenir ve en güzel şiirler manzarasında yazılır. Tam anlamıyla İstanbul’u gezmek istiyorum diyenler için düzenlediğimiz yazıda o kadar güzel duraklar önereceğiz ki 3-4 gün konaklamanız gerekecek ve İstanbul otellerinin baş döndüren konforunda dilerseniz deniz manzarası dilerseniz de şehir manzaralı odalarda rahatlıkla kalacaksınız. Konaklanan bu kadar güzel sokaklar bir o kadar anlamlı ve tarih kokarken gelin beraber listemize göz atalım!

1-Eminönü

İstanbullu akrabalarınızdan duyduğunuz ‘Burada pahalı Eminönü’nden alırız’ dedikleri yer tamda burası. İçerisinde barındırdığı Arnavut kaldırımlı sokakları, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı’nın Osmanlı izlerini barındıran mistik görüntüdeki zarafeti ve tabi ki Eminönü Balıkçıları. Durağınız Eminönü olacaksa mutlaka aç gelin ki Osmanlı motifleriyle süslenmiş sandallarda balık ekmek ve turşu ikilisinin tadına bakın. Sonrasında lokmacılar, Osmanlı macunu ve alışverişi sonuna kadar samimiyetli yapabileceğiniz sokakları keşfedeceksiniz.

2-Dolmabahçe Sarayı

Bir zamanlar Osmanlı gemilerinin demirlendiği alan niteliğinde kullanılan Dolmabahçe Sarayı sonrasında Atatürk’ün yaşayıp hayata gözlerini yumduğu İstanbul’un en duygu yüklü ve ihtişamlı sahiline sahip mekanlarından biridir. Müze haline getirilen sarayın içerisinde bulunan cafelerde manzaraya karşı keyifle çay içip manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Köklü tarihimizin şanlı kurucusunun yaşadığı yeri görmek gezi kapsamında oldukça bilgilenmenizi sağlayacaktır.

3-Fatih Korusu

Eski adıyla Otağtepe diye bilinen korudan Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü’nün zarafetlerine şahit olabilirsiniz. Misafirlerin fotoğraf çektirmek ve manzarayı doya doya izlemek için geldikleri uğrak noktaların başında gelir.

4-Beyoğlu- Taksim- İstiklal Caddesi

Birbirinden ayrılması imkansız olan 3 mekanı tek çatı altında toplamamızın sebebi eğlence mekanlarını kalplerinde barındırmalarıdır. İstanbul’a gelip taksim cafelerinde oturmamak yada Beyoğlu’nun salaşlık içerisindeki asil havasını içine çekmemeniz olmaz. Hem Taksim’e gitmişken burada bulunan birçok kiliseye gidip mimari yapılarını da görmüş olacaksınız.

5-Galata Kulesi

Aşıkların Galata’ya beraber çıktıklarında bir daha asla ayrılmayacakları rivayetiyle ve tarihi önemiyle yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğrayan kuleye çıkmanızı mutlaka öneriyoruz. Tarihinde birçok badire atlatıp zarafetini İstanbul’dan esirgememiş Galata Kulesi’nde manzara fotoğraflarının en güzeline imza atacağınıza eminiz.

6-İstanbul Boğaz Köprüsü

Boğazın iki yanını birbirine bağlayan köprü manzarasının en güzelini Ortaköy veya Yeniköy mevkilerinden görebilirsiniz. Işıl ışıl manzarasında akşam yemeği yemenin mutluluğu masadaki herkesin yüzüne yansırken Ortaköy’e gittiğinizde waffle ve kumpir yemeyi unutmamalısınız. Şehrin neredeyse en iddialı kumpirleri bu semtte. Patates kaşar uyumunu sevenler listelerine manzaranın şıklığını eklediğinde hafızalardan silinmeyecek bir tablo sizlerin olacak!

7-Rumeli Hisarı

Osmanlı zamanında yapılan kalelerle kaplı Rumeli Hisarı o dönem Anadolu Hisarı’ndan halat çekmek için yapılmış. Tarihte amaca hizmet ettikten sonra da bugün en güzel manzaranın izlendiği ve Pazar kahvaltılarının edildiği bir mekan olarak karşınıza çıkacak. Pazar sabahınızı Rumeli Hisarı’na ayırdığınızda ne demek istediğimizi net bir şekilde anlayacaksınız.

8-Balat

Zarif ve ihtişamlı tarihi güzelliklerden boyalı kapılar ve restore edilmiş tahta evler arasında kendinizi bulmak isterseniz Balat renkli yüzünü sizlere gösterecek. Sokak aralarında bulunan birbirinden şık küçücük cafelerde kahvenizi yudumlarken en renkli fotoğrafların baş kahramanı olacaksınız. Ayrıca sahilinde sokak lezzetlerini sevenler için nohut pilav ikilisini günün her saati barındıran salaş ama sevimli bir yapıya sahiptir 


Etiketler