Eskişehir’de Gezilecek Yerler Listesi

Yurtiçinde gezilecek yerler arasında hızla yükselen değerlerden biri olan Eskişehir, binlerce öğrencinin aydın görüşleriyle bezenmiş bir kent profili çiziyor.

Eskişehir turu yaptığınızda göreceksiniz ki yemyeşil çimenler, Porsuk Çayının şehri adeta ikiye bölen mükemmel görüntüsü ve daha nicesiyle şehir İç Anadolu’nun yükselen değeri olmayı fazlasıyla hak ediyor. 

Birbirinden güzel sokaklarında gezerken öğrenciler arasında ruhunuzu daha da gençleştirmek ve canlı müzik seslerinin her cafe arasında ahenkle süzüldüğünü görmek kendinizi oldukça iyi hissetmenizi sağlayacak. Türkiye’nin en renkli coğrafyalarından olan ve kendini günden güne geliştiren Eskişehir’i gezeceğiniz zaman uğramanız gereken noktaları sizler için derledik. Püf noktaları yazının devamında bulacak ve daha gitmeden öğrenci şehrine aşık olacaksınız!

1-Odunpazarı Evleri

Eskişehir’in en eski yerleşim yer olan Odunpazarı eski görüntüsünü misafirlerine asla hissetmiyor çünkü bu bölgede yapılan restorasyon işlemleriyle kendini günden güne tarihini koruyarak yeniliyor. Birbirinden renkli ahşap konaklar arasında gezerken Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş sokaklarda en güzel fotoğraflara sahip olacaksınız. Geniş bir bölgeye yayılan Odunpazarı içerisinde gezmekten acıkan mideler için yoğurtlu köfte tadılacak lezzetler arasında olacak.

2-Adalar Bölgesi Ve Porsuk Çayı

İlk bakışta Prag şehrini andıran bu bölge emin olun unutamayacağınız anılar arasında en yüksek dereceden giriş yapacak. İç Anadolu’da deniz sefası sürülmez diye düşünenleri utandıracak güzellikteki Porsuk Çayı’nın içinde bulunan gondollarda turlara katılabilir ve Adalar bölgesinde çaya karşı olan cafelerde keyifli saatler geçirebilirsiniz. Doğal güzelliği yoğun olduğu kadar kültürel değeri de yüksek olan Eskişehir’de birçok kitap cafede çok güzel zamanlarda geçirebilirsiniz. Dinamiğine uygun restoranlarda en güzel yemeklerinizi yerken akşam bir bakacaksınız her yer canlı müzik sahnesi ve notalar kendiliğinden yükseliyor olacak!

3-Sazova Bilim, Sanat Ve Kültür Parkı

Park bakımında oldukça zengin olan Eskişehir’in en bilindik ve büyük parkı kuşkusuz Sazovadır. Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Yolu’nun üzerinde konumlanmış parkta tam anlamıyla gezecek olursanız tam bir gününüzü ayırmanız gerekir. İçerisinde bulunan masal şatosu, su altı dünyası, Sabancı Uzay Evi, Hayvanat Bahçesi gibi faaliyet alanlarıyla birçok güzel etkinliği bir arada yaşayacaksınız. Hele hava güzel ve peyzajı mükemmel yapılmış parkın çevresindeki ördekleri görüyorsanız ayrılmak istemeyeceğinize eminiz. Korsan Gemisini de içinde barındıran parkta gölette bulunmaktadır.

4-Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Şehrin bir diğer turistik noktası da Atlıhan El Sanatları bölgesidir. Mükemmel bir restorasyonun ardından han olarak kullanılan mekan bugün dükkanların olduğu bir alışveriş noktası haline gelmiş bulunmaktadır. İçerisinde bölgenin en meşhur taşı olan Lületaşının en güzel formlarını takı ve süs eşyası şeklinde satın alabilecek ve bir diğer el sanatı olan cam sanatlarına da yakından şahit olabileceksiniz.

5- Kentpark

Eskişehir’de parkların yoğunluğu ve güzelliğinden bahsetmiştik. Bunlardan bir diğer de otobüs terminalinin hemen karşısında bulunan Kentpark! İhtişamlı giriş kapısı, geniş alana yayılan yemyeşil arazisi ve genişliğine yakışır büyüklükteki göletiyle büyülü bir ortamın içinde olacaksınız. Ayrıca bu parkın bir diğer özelliği yapay plaja sahip olması. Yazın iş yoğunluğundan kendini sahil kenarına atamayanlar için oluşturulan plajda kumdan şezlonga kadar her şey olması gerektiği gibi!

6-Doktorlar Caddesi

3-4 gün yapacağınız Eskişehir turunda en meşhur mekanlarda çibörek yiyip, gece hayatını gençler arasında dinamik şekilde yaşarken gündelik hayatı yakından gözlemleyeceğiniz en mükemmel nokta Doktorlar Caddesi olacak. Şehrin sembollerinden biri haline gelen tramvay sokağın ortasından geçip kendine yer bulurken en güzel mağazalarda alışveriş yapacaksınız. Ayrıca bu cadde direkt Adalar’a çıkıyor bilmiş olun.


Etiketler