Rusya’da Gezilecek Yerler Listesi

Rusya, üzerinde bulunduğu toprak parçası sebebiyle dünyanın en geniş ülkesi unvanına sahip olurken tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetler ve tarihi bölgeler bakımından da gelişmiş bir turistik hazineye sahiptir.

Yurtdışı turları kapsamında çıkmaya karar verdiğiniz Rusya turları ufkunuzu genişletirken yeni yerler görerek farklı coğrafyaların tarihi hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Bünyesinde barındırdığı her kale, meydan, çeşitli katedraller ve doğal manzaralar farklı şehirlerinde yeniliklerle karşılaşmanızı sağlarken mükemmel bir kültür birikimine sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu bakımdan yurtdışı turları içerisinde çıkacağınız Rusya turu için mutlaka bir gezi rehberi oluşturup bölgeyi önceden tanımalısınız. Hazırlayacağınız gezi rehberine ışık tutması amacıyla oluşturduğumuz listede yeni yerler keşfetmenin mutluluğuna varıp Rusya’nın en kusursuz alanlarında anılar biriktirme fırsatı bulacaksınız!

  • Ermitaj Müzesi

St. Petersburg bölgesinde bulunan müze, 1764 yılında kurulmuş ve sonrasında oldukça önemli sanat ve kültür faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir merkez haline gelmiştir. Müzeye ulaştığınızda mimarı yapısı ve dönemin kusursuz sanat anlayışı dikkatinizi çekerken 3 milyona yakın sanat eserini de yakından görme fırsatı elde etmiş olacaksınız. Dünya ülkeleri arasında gelişmiş en mükemmel çizim sergileri Ermitaj Müzesinde sergilendiği için bölge her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

  • Moskova Kremlin Sarayı

Saray ismini ‘kreml’ kelimesinden almaktadır ve Türkçe karşılık olarak şato, hisar anlamına gelmektedir. Oldukça geniş bir alana inşa edilmiş olan saray, dünya çapında ün salmıştır ve başkentin tam ortasında yani Moskova Nehri’nde bulunmaktadır. Rusya Devlet Başkanı’nın ikamet alanı olarak kullanılan saraya geldiğinizde Rus mimarisinin en mükemmel örneklerinden birini de görmüş olacaksınız. Hem siyasi hem de mimari bakış olarak gezi rehberinizde mutlaka Kremlin Sarayı’na yer vermeli ve mükemmel fotoğraf kareleri ile gezinizi ölümsüzleştirmelisiniz.

  • Kızıl Meydan

Moskova’nın kalbi olarak bilinen Kızıl Meydan, birçok turistik ve tarihi alanın birleşim noktası olarak karşınıza çıkmaktadır. Yüzyıllar boyu birçok önemli an ve mitinge tanıklık etmiş bu alan 300 ile 350 yıllık eski bir tarihe sahiptir. Alan içerisinde müze, kilise ve çeşitli heykeller yer alırken gün içinde yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaktadır. Sizler de geziniz sırasında UNESCO tarafından da korunan bu meydanı mutlaka görüp tarihi havasını solumalısınız.

  • Lenin Mozalesi

Lenin Mozalesi, Kızıl Meydan içerisinde yer almaktadır ve bölgenin bu kadar önemli olmasını sağlayan hadise Rus lider Vladimir İlyiç Lenin mezarının burada bulunmasıdır. Oldukça farklı bir dış dizaynla karşınıza çıkacak olan Mozalede Lenin dışında diğer birçok Rus devlet büyüklerinin de mezarları yer almaktadır.

  • Peterhof Sarayı

St Petersburg’da bulunan Peterhof Sarayı, şehrin önemli sembollerinden biri olup görkemli dış görünümü ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Kusursuz mimarisinin dışında eşsiz bir bahçesi bulunan sarayın içinde havuzlar ve heykeller yer almaktadır. Havuzlardan efsunlandığı rivayet edilen saray gezi rehberiniz başında yer almalı ve bahçesinde güneşin yeşilin tadını çıkarıp mimari yapıyı mutlaka incelemelisiniz.

  • Aziz Vasil katedrali

Rusya dendiği zaman birçok görselde başı çeken Aziz Vasil Katedrali, Kızıl Meydan’da yer alan yapılardan biridir. Renkli yapısı ve 8 kubbesiyle turistlere kapısını açan katedral içerisinde bulundurduğu 8 kubbe ile Astarhan ve Kazan hanlıkları arasında çıkan savaşların galibiyetini sembolize etmektedir. 8 kubbe başlarda som altından oluşturulmuşken sonraları her biri farklı renk ve içerikte boyanarak bugünkü halini alarak karşınıza çıkacaktır. En yükseği 65 metre olan kubbeler bölge içerisinde en güzel fotoğraf karelerini oluşturup tarihe yakından tanıklık etmenizi sağlayacaktır.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: